Kaupunki tarjoaa yrittäjille monenlaista apua

Rauman kaupungin yrityspalvelut tarjoavat neuvoja ja opastusta monenlaisille yrittäjille ja yrittäjiksi lähteville sekä sitä pohtiville. Kaupungintalolta löytyy monta asiantuntijaa.

- Meiltä saa neuvontapalveluja yrityksen eri vaiheissa. Apua antaa kaupunki itse tai sitä saa laajan verkostomme avulla, kertoo elinkeinosuunnittelija Mirja Kotiranta.

Yrityspalveluissa tunnetaan toimintaympäristö ja se, mistä apua voi lähteä kysymään.

Yritysneuvoja Kaisa Kalliovuo opastaa aloittelevia ja nuoria yrityksiä.

- Kaisan apuna toimii toimistosihteerin nimikkeellä Sini Kaarnamo, joka ottaa vastaan sivutoimisia yrittäjiä, sanoo Kotiranta.

Yrityspalvelupäällikkö Heikki Nurmen toimenkuvaan kuuluu taas jo toimivien yritysten neuvonta.

- Nurmi tekee paljon töitä myös yritysympäristöön liittyvien asioiden parissa, tarkentaa Kotiranta.

Kotirannan omaan toimenkuvaan elinkeinosuunnittelijana kuuluu monenlaista.

- Olen yhteyshenkilönä, kun yrittäjillä on asiaa kaupungille. Tällaisia asioita voivat olla vaikka tontit, toimitilat, kaavat ja niin edelleen. Toimin yrittäjien tukena tässä kaupungin organisaatiossa.

Esimerkkinä Kotiranta mainitsee toiminnan kaupungin yhteyshenkilönä HKScanin sijoittumisessa Raumalle ja Lakariin.

- Olen paljon tekemisissä kaupungin organisaation kanssa, kuten kaavoituksen ja teknisen viraston esimerkiksi.

Yrityspalvelut saivat jokin aika sitten myös uuden työntekijän, kun Heidi Leppänen aloitti yrityskiertäjänä.

- Heidi käy yrityksissä keskustelemassa ja tuo terveisiä kaupungin suuntaan. Saamme näin suoraa palautetta. Me yritämme sitten hakea apua oikeita reittejä pitkin, Kotiranta kuvailee.

Vuoden loppuun saakka toimii myös Kasvua, kehitystä ja uutta liiketoimintaa -hanke. Raumalaisille yrityksille ja kaikille asiasta kiinnostuneille tarkoitettua hanketta vetää projektipäällikkö Jaana Suksi.

Mirja Kotiranta on mielissään siitä, että aloittavat yrittäjät ottavat aika hyvällä prosentilla kaupungin yrityspalveluihin yhteyttä. Esimerkiksi TE-toimistosta osataan opastaa heitä oikeaan osoitteeseen

- Sen sijaan jo toimivien yrityksen kehittämiseen tarkoitettuja palveluja ei ehkä tunneta niin laajalti, Kotiranta pohtii.
Rauman kaupungin yrityspalvelut tekevät laajaa yhteistyötä Rauman Yrittäjien ja Satakunnan Yrittäjien sekä esimerkiksi ProAgrian kanssa.

Mirja Kotiranta kuvailee Raumaa yrittäjäystävälliseksi kaupungiksi.

- Kaupunginjohtajamme ovat myös yritysasioissa voimakkaasti mukana. Mainitaan nyt vaikkapa Lakarin alue ja Seaside Industrial Park.

Kaisa Kalliovuo (oik.) näyttää Mirja Kotirannalle, mitä kaikkea tietoa on jaossa uusille yrittäjille.