Wanhan Rauman Kellarin menestysresepti toimii monilla mittareilla

Petri Lehtinen, Wanhan Rauman Kellari.
Petri Lehtinen, Wanhan Rauman Kellari.

Wanhan Rauman Kellari kerää myönteistä palautetta asiakkailta ja myös taloudelliset mittarit ovat kunnossa. Yrittäjä Petri Lehtinen luettelee perinteisen raumalaisen ravintolan vahvuudet napakasti:

-Rehellinen ja hyvä ruoka sekä ammattitaitoinen henkilökunta ja kunnon annokset. Kyllä se vaan niin on, että ravintola-annoksesta pitää tulla täyteen, Lehtinen sanoo.

-Osaava henkilökunta takaa sen, että palvelu pysyy hyvänä ja luotettavana. Haluamme olla luottopaikka, josta ei ikinä saa huonoa ruokaa tai palvelua. Se onnistuu ammattitaitoisen henkilökunnan ansiosta, Lehtinen jatkaa.

Lisäksi yksi tärkeimmistä vahvuuksista on miljöön ja sijainnin luoma idyllinen fiilis.

-Minulle ja muille raumalaisille Vanha Rauma ja sen hienot yksityiskohdat ovat tavallisia arkisia asioita, mutta ulkopaikkakuntalaisilta tulee eniten kiitosta juuri sijainnista ja tunnelmasta. Vanhaa Raumaa ja tätä rakennusta ihastellaan.

-Mikä mukavaa, niin kyllähän meillä käy paljon ruokailijoita, joten jotain on tehty oikein. Peruskonsepti on ok ja uskomme laajan listan toimivuuteen. Se on ison asiakaskunnan menu, Lehtinen kuvailee.

Hän kuitenkin korostaa, ettei paikalleen voi jäädä.

-Mitään ei voi pitää itsestään selvyytenä, vaan jatkuvasti on kehityttävä. Moni voi ajatella, ettemme ole muuttuneet vuosien saatossa lainkaan, mutta meillä muutos on kokoaikainen prosessi, joka on jatkuvasti käynnissä sen sijaan, että tekisimme suuria muutoksia harvakseltaan, Lehtinen sanoo.

Myös ravintolan nimi on erinomainen, sillä se luo juuri oikeanlaista mielikuvaa. Nimessä yhdistyvät viittaus sijaintiin ja miljööseen.

Kun Petri Lehtinen tuli reilut 20 vuotta sitten yrittäjäksi, nimi oli mietittävä tarkasti.

-Vanhaa Mustan Kissan Kellari -nimeä ei voinut käyttää ja 90-luvulla englanninkieliset nimet olivat kovassa huudossa. Minulle oli kuitenkin heti selvää, että nimen on oltava suomalainen ja kerrottava mahdollisimman hyvin ravintolan sijainnista ja tunnelmasta, Lehtinen muistelee.

-Ravintolan nimi ei sinänsä ole minulle mikään sydämen asia, mutta onhan se hyvä, että nimivalinta on osoittautunut hyväksi. Ei minua haittaa lainkaan, että moni puhuu edelleen myös ”Kissasta”, Lehtinen sanoo.

Wanhan Rauman Kellari on osaltaan luomassa raumalaista ravintolakulttuuria, joka on noin 40 000 asukkaan kaupungiksi kiitettävän monipuolinen. Ketjuravintolat eivät ole vallanneet alaa, vaan Raumalla on monia persoonallisia ja paikallisia paikkoja, joissa voi nauttia hyvästä ruuasta.

-Meille paikallisuus merkitsee ainakin sitä, että pyrimme mahdollisimman paljon ostamaan Raumalta ja lähialueilta. On kuitenkin tärkeää muistaa, että paikallisuus ei voi olla ainut ja tärkein arvo, vaan kyllä laadun on oltava kohdallaan.

www.wrk.fi