Vauhtia työajalla ja vapaalla - Fajanssin Suski on jokamiesluokan kiinteistönvälittäjä

Asuntokauppa Fajanssi on myös yksi Susanna Kukkosen sponsoreista.

Asuntokauppa Fajanssin myyntineuvottelija Susanna Kukkosella on vauhti veressä. Työkseen hän tekee asuntokauppaa ja vapaa-ajalla painaa kaasupoljinta autourheilun jokamiesluokassa eli kansankielellä Jokkis-kilpailuissa.

KiAt-tutkinnon suorittanut Suski on ollut vajaat kuusi vuotta Fajanssin vauhdikas välittäjä, tätä ennen hän työskenteli missäs muuallakaan kuin autokaupassa.

- Olen ollut aina kiinnostunut autoista ja se työ oli ihan mukavaa, mutta kyllä minä pidän enemmän tästä kiinteistönvälittäjän työstä. Tämä on vapaata työtä, jossa pääsen tekemään paljon asioita itse ja kantamaan myös vastuun siitä, että työt tulevat tehdyksi, Suski kertoo.

- Kiinteistönvälittäjän työ on hieman niin kuin olisi itsenäinen yrittäjä, sillä kukaan ei hengitä niskaan, vaan sitä pääsee tekemään aikataulutuksista ja järjestelyistä lähtien kaikki asiat itse. Kukaan muu ei tee asioita minun puolestani, mutta kukaan muu ei myöskään sählää siinä välissä minun puolestani, Suski naurahtaa.

Työssään hän pääsee näkemään paljon ja olemaan tietyllä tapaa osa monen perheen arkea.

- Onhan se hienoa olla tavallaan mukana toisten ihmisten eri elämän käänteissä. Vuosien aikana sama nuoripari voi ostaa ensin itselleen ensiasunnoksi kaksion tai kolmion, hetken päästä tulee perheenlisäystä ja tarvitaan isompaa asuntoa mahdollisesti omakotitalon muodossa.

- Ja se jatkuu pitkälle, eli myös toisinpäin esimerkiksi iäkkäämpien ihmisten kanssa, kun ensin lapset muuttavat pesästään ja sen jälkeen ryhdytään myymään omakotitaloa ja aletaan etsiä sitä pienempää asuntoa vaikkapa keskustasta.

Suski kertoo, että jokamiesluokassa jokainen on valmis auttamaan toista, vaikka radalla käydäänkin keskinäistä kilpailua.


Vauhti ja yhteisöllisyys miellyttävät työssä ja harrastuksessa

Suski nauttii vauhdista niin työelämässä kuin harrastuksensa parissa. Kiinteistönvälittäjän arki ei ole perinteistä yhdeksästä viiteen työtä, vaan asuntoja esitellään niin arki-iltaisin kuin myös viikonloppuisin.

- Kiireistä hommaahan tämä on, aamulla aloitetaan ja vielä illalla tehdään pitkää päivää. Tunnin välein saattaa olla näyttöjä tai arvioita ja kelloa vastaan mennään. Joskus saattaa hoitua puhelut ja lounaan syöminen samalla kertaa, Suski nauraa.

- Sunnuntaisin saattaa olla hyvässä lykyssä 12 asuntoa esiteltävänä. Olemme siirtymisineen helposti viidestä kuuteen tuntia reissussa. Tällöin monet asiakkaat kiertävät samaan tahtiin samoista esittelyistä toiseen.

Jokamiesluokan kilpailuissa riittää samaan tahtiin vauhtia. Suski kertoo päätyneensä autourheilun pariin veljensä mukana. Velipoika on kisannut jo viisi vuotta, Suskilla on nyt käynnissä ensimmäinen kausi kuljettana. Aiemmin hän on ollut mukana veljensä varikkotiimissä.

- Vauhdikkuus viehättää kaikin puolin ja se yhteisöllisyys mikä Jokamiesluokassa on. Niissä porukoissa jokainen on aina valmis auttamaan toista, vaikka radalla keskenään kilpaillaankin, Suski kertoo.

- Jos meiltä esimerkiksi puuttuu joku auton osa tai tarvittava työkalu, niin varikkonaapuri on aina valmis antamaan tai lainaamaan omaansa. Se on sellaista hienoa yhteisöllisyyttä.

Suski kertoo kiertävänsä jokamiesluokan kilpailuja Rauman lähialueilla. Veljensä mukana hän on käynyt aistimassa myös SM-kilpailujen tunnelmaa muuallakin Suomessa. Laji ei kuitenkaan ole pelkkää kilpailemista, vaan autojen kunnostaminen kilpailuja varten vie vapaa-ajasta paljon tunteja.

- Jokkis ei tosiaan ole mikään kaikkein vähiten aikaa vievä harrastus, etenkään siinä vaiheessa, kun kaiken auton eteen tehdyn työn jälkeen kisa loppuukin yllättäen 50 metriä lähtöviivan jälkeen. Siitäkin on kokemusta, mutta kyllähän tässä mennään sellaisella rakkaudesta lajiin periaatteella, Susanna muistuttaa.

Vauhdikkaalle työlle ja harrastukselle hänellä on myös sopiva vastapaino.

- Mökki on sellainen paikka, jossa vauhti jää taakse ja keskitytään rauhallisempaan olemiseen. Siellä keskellä metsää on helppo niin sanotusta nollata kaikki ja ihan vain olla.

Asuntokauppa on vilkastunut, ostajille ja myyjille Suski lähettääkin terveiset.

- Nyt on hyvät ajat asuntokaupassa, nyt kannattaa toimia. Ihmiset ovat niin sanotusti heränneet ja asunnot liikkuvat nyt kovaa.
 

www.fajanssi.fi