Välittäminen on välittämistä, sanan varsinaisessa merkityksessä

"Tämä on sellainen mukava yhdistelmä työntekijänä olemista ja yrittäjyyttä", yrittäjäperheen kasvatti Miira Norrgård kuvailee kiinteistönvälittäjän työtään.

Asuntokauppa Fajanssin Miira Norrgårdilla on edessään vauhdikas viikonloppu, sillä viikko täyttyy asuntojen arvioinneista ja esittelyistä ja sunnuntainakin edessä on useampi asuntoesittely. Kiinteistövälittäjän arki ajoittuu käytännössä viikon jokaiselle päivälle.

Vauhdikas työtahti on Miiralle tuttua, sillä hän on yrittäjäperheen kasvatti ja on itsekin toiminut aiemmin itsenäisenä yrittäjänä. Siksi hän osaa nauttia menevästä työstään.

- Olen nähnyt elämässäni paljon yrittäjyyttä, mikä omalta osaltaan auttaa tässä kiinteistövälittäjän työssä. Tämä on sellainen mukava yhdistelmä työntekijänä olemista ja yrittäjyyttä, sillä jokainen vastaa omasta kalenteristaan ja työstään, Miira kertoo.

Kotiin ja asumiseen vahvasti sidoksissa oleva sisustaminen on lähellä Miiran sydäntä. Ennen Fajanssiin siirtymistään hän työskenteli Raumalla muun muassa sisustusalan liikkeessä myymäläpäällikkönä.

Fajanssin kiinteistönvälittäjäksi Miira päätyi nykyisen työnantajansa Oili Kuusisen ehdotuksesta.

- Ala ei ollut käynyt minun mielessäni ennen kuin Oili ehdotti, että mitäs jos lähtisin aivan uusille urille. Oili näki jotain, mitä minä en itse sillä hetkellä vielä täysin nähnyt, Miira naurahtaa.

Kiinteistövälittäjän työ on sopinut Miiralle erittäin hyvin. Hän kertoo, että työ sisältää oikeassa suhteessa myyntityötä ja ihmisten kanssa toimimista. Kiinteistövälityksen lisäksi hän vastaa Fajanssin markkinoinnista.

- Kuluttajarajapinnassa toimiminen on aina mielenkiintoista. Olen aiemmin työskennellyt paljon yritysten välisessä liiketoiminnassa, mutta tämä on paljon henkilökohtaisempaa ja lämminhenkisempää kanssakäymistä.

Miira huomauttaa, että työ ei ole vain asuntojen myymistä, vaan se on yhteistyötä eri elämäntilanteissa olevien ihmisten kanssa. Se vaatii ja antaa paljon, työn suola löytyykin juuri kohtaamisista ja vahvoista tunteista.

- Tämä on hyvin vastuullista työtä, olemme tekemisissä ihmisten isojen asioiden kanssa, sillä koti on tärkeä. Tässä kohdataan toisinaan asiakkaiden vaikeitakin asioita, mutta vastapainoksi myös paljon suuria ilon ja onnistumisen hetkiä. Ne tasapainottavat toisiaan ja tekevät tästä työstä mielekkään.
 

Ammattilaisen avulla välttää turhat harhakuvitelmat

Asuntokauppaa säätelevät monet lait, joiden hallitseminen on kiinteistövälittäjälle tärkeää. Lakipykälät ovat arkipäivää, joista asiakkaat eivät useinkaan ole perillä, eikä heidän tarvitsekaan. Sitä varten on alalle koulutetut, osaavat ammattilaiset.

- Meidän tehtävämme on hallita nämä asiat. Sitä varten meidät palkataan tekemään työ asiakkaan puolesta. Me tunnemme lait ja osaamme neuvoa, jotta saadaan onnistunut kodinvaihto ja vältytään ongelmilta, Miira korostaa.

Miiralle hyvää vastapainoa vauhdikkaalle työlle tarjoavat salilla käynti, puutyöt ja basson soittaminen.

Välittäminen on välittämistä

Kiinteistövälittäjän työ ei ole sellaista, joka jätetään päivän päätteeksi työpaikalle, vaan ne matkaavat usein ajatuksissa myös kotiin. Välittäminen on välittämistä, sanan varsinaisessa merkityksessä. Välittäminen ei aina pääty siihen, kun uusi koti on löydetty, vaan osa ihmisistä koskettaa ja jää mieleen. Työ ei ole vain työtä, vaan se on elämäntapa.

- Muutama viikko sitten kävin kutsusta erään perheen luona kahvilla, joille löysimme uuden kodin ja viime viikolla kävin katsomassa erään toisen asiakkaan tekemää remonttia. On kiva kohdata ihmisiä, jotka ovat tyytyväisiä ratkaisuunsa.

Kiireiseen arkeen mahtuu myös harrastuksia, joilla saa ladattua itsensä täyteen uutta virtaa.

- Nautin vapaa-ajalla salilla käymisestä, puutöistä ja basson soittamisesta. Siinä unohtuu kaikki muu, kun tuntee sormien alla puun sileän pinnan, keskittyy vaikeaan melodiaan tai ylittää salilla itsensä.

www.fajanssi.fi