Tyytyväinen kappelinluhtalainen kiittelee kaukolämmön vihreyttä

Sauli Ahvenjärvi
Sauli Ahvenjärvi on tyytyväinen kappelinluhtalainen.

Rauman Energian kaukolämpö viettää tänä vuonna 40-vuotisjuhlaa. Suosittua ja ympäristön kannalta erittäin järkevää lämmitystapaa kelpaa nostaa esiin Raumalla, jossa kaukolämpö on myös edullinen lämmitysmuoto.

Yksi tyytyväisistä kaukolämmön käyttäjistä on Kappelinluhdassa asuva Sauli Ahvenjärvi. Hän on mielissään siitä, että Rauman Energia aloitti Kappelinluhdan vanhentuneen matalalämpöjärjestelmän saneeraamisen muutama vuosi sitten. Vuosille 2013-2017 aikataulutetun saneeraustyön tuloksena alueen jokaiseen kiinteistöön tuodaan uudet putket ja asennetaan omat lämmönvaihtimet.

-Nyt riittää lämpöä ja säätäminen on helpompaa kuin aikaisemmin. Yksi merkittävä parannus on myös se, ettei enää tarvita lämminvesivaraajaa, joten sähkönkulutuskin on pienentynyt, Ahvenjärvi summaa.

Tyytyväisyyttä Rauman Energian kaukolämpöä kohtaan lisää faktatieto sen ympäristöystävällisyydestä.

Lisää Ahvenjärven ajatuksia kaukolämmöstä Rauman Energian vastikään uusituilla nettisivuilla.

Ari Salmi, Lakari
Ari Salmi vertaili tarkasti eri lämmitysmuodot ja päätyi Rauman Energian kaukolämpöön.

Lakariin tehtiin tarkat vertailut kaukolämmön ja maalämmön välillä

Hyvää sanottavaa kaukolämmöstä on myös liikemies Ari Salmella. Kiinteistö Oy Rauman Lakarinkadun toimitusjohtaja Salmi myöntää, että paikallisen kaukolämmön vihreys tuli uutena tietona, kun hän oli vertailemassa maalämpöä ja kaukolämpöä Lakarin logistiikka- ja yritysalueelle Logistikas Oy:n käyttöön rakennettavaan suureen halliin.

-En ollut koskaan perehtynyt asiaan syvällisemmin, joten sain kilpailutuksen yhteydessä runsaasti uutta tietoa. Rauman kaukolämpö on edullista ja vihreää, Salmi kiittelee.

Lämpö tuotetaan Rauman Biovoimassa, joka käyttää polttoaineina yli 90-prosenttisesti uusiutuvia materiaaleja. Bio- ja kierrätyspolttoaineet tulevat lähiseudulta. Yksi merkittävä polttoaine on metsien hakkuutähteet, kuten puunkuori ja kannot, jotka ovat paikallisen metsäteollisuuden yleinen sivutuote.

Myös Salmen kommenttaja lisää Rauman Energian nettisivuilla.

Rauman Energia tarjoaa lauantaina 10.12. kello 9-17 uimahallikäynnin veloituksetta kaukolämmön 40-vuotisjuhlan kunniaksi. Lisätiedot lauantain tapahtumasta täällä.