Teatteri vastaa firman tarpeisiin

Alfa Laval Aalborg Oy:n toimitusjohtaja Harri Lotila ja henkilöstöpäällikkö Sirkka Berglund-Palmo haluavat tarjota firman työntekijöille seuralaisineen joka vuosi elämyksellisen pikkujouluillan, joka pysyy mielessä pitkälle seuraavaan vuoteen. Tänä vuonna juhlapaikaksi valikoitui Rauman Kaupunginteatteri.

– Haettiin helppoa ratkaisua – sitä, että ruoka ja ohjelma saadaan yhdestä osoitteesta, Lotila ja Berglund-Palmo sanovat.

– Haluamme aina myös keksiä jotain uutta, ja teatterilla emme ole aiemmin pikkujouluja viettäneet.

Ilta lähti liikkeelle alkudrinkeillä ja vapaalla seurustelulla.

Pikkujouluillan teatterikappale oli Herrasmieshuijarit. Katsomo oli varattu kokonaan Alfa Laval Aalborgin työntekijöille ja heidän aveceilleen.

– Koska halusimme yksityistilaisuuden, varaus piti tehdä jo elokuussa, Berglund-Palmo huomauttaa.

Musikaalin jälkeen teatteriravintolaan katettiin illallinen 90 juhlijalle. Myöhemmin, kun myös kahvi ja jälkiruoka oli nautittu, ravintolan henkilökunta siirsi osan pöydistä pois tanssin tieltä.

– Firman oma bändi revitteli hienosti, ja tanssilattialla mahtui tekemään isommatkin koukerot! Berglund-Palmo kertoo loppuillan tunnelmista.

Firman pikkukoulut teatterilla jatkuivat yhteen saakka yöllä.

– Kokonaisuudessaan bileet olivat todella onnistuneet ja olemme saaneet niistä hyvää palautetta, Alfa Laval Aalborgin henkilöstöpäällikkö tiivistää.

Teatterin toimitusjohtaja Harri Natunen kertoo, että yritystilaisuudet räätälöidään aina tilaajan toiveiden mukaisesti. Ryhmä voi olla pienikin; illallisen voi tilata vaikkapa 20 henkilölle, mutta silloin näytökseen tulee myös muita.

Teatteriravintola Ankkuri järjestää mitä vain kahvituksesta a la carte -illalliseen. Jokaisen yrityksen tilaisuudesta voi rakentaa hyvinkin omannäköisen. Ravintolan voi esimerkiksi valaista firman värein.

Pikkujoulukauden jälkeen teatteri, jonka katsomossa on 174 paikkaa, sopii erinomaisesti esimerkiksi kokouspaikaksi.

Ja itse asiassa:

– Teatterihan on kaupungin paras kokoustila! Natunen sanoo.

Hän viittaa siihen, että näyttämön esitystekniikka on ensiluokkaista. Lisäksi teatterissa saa kokoustaa rauhassa, sillä tila on hyvin äänieristetty.

Teatteri ei ehkä tule ensimmäiseksi mieleen, kun ollaan valitsemassa paikkaa yritystilaisuudelle. Teatterilla on silti järjestetty monenlaista, kuten pankkien ja vakuutusyhtiöiden tapahtumia, paikallisen kauneushoitolan 20-vuotisjuhlat ja SDP:n eduskuntaryhmän kokous.

– Tila tosiaan taipuu moneksi, jopa autoesittely olisi mahdollista pitää näyttämöllä.

Teatterin uusi ohjelmisto julkaistaan maaliskuussa, mistä alkaen voi tilata lippuja – ja tietenkin myös yksityistilaisuuksia – vuodeksi eteenpäin.

– Ensi vuoden pikkujoulunäytökset täytyy varata viimeistän elo-syyskuussa, toimitusjohtaja Natunen muistuttaa.

www.raumanteatteri.fi