Tällä viikolla tarjolla: koko kansan sähköpyörien testauspäivä

Jussi Nurmi, Pyörä-Nurmi
Jussi Nurmi arvioi, että sähköpyöriä myydään tänä vuonna runsaasti.

Paikallinen urheilukauppias Jussi Nurmi sanoo sähköpyörien kysynnän kasvaneen merkittäviin mittoihin. Niinpä on tullut aika ideoida koko kansan sähköpyörien testauspäivä, jota Pyörä-Nurmella vietetään perjantaina 7. huhtikuuta.

Koeajettavina on perjantaina naisten ja miesten pyöriä sekä erikospyöriä. Mikä parasta, 300 ensimmäiselle koeajajalle tarjotaan minipumppu ilmaiseksi kotiin vietäväksi.

-Sähköpyörien kysyntä on kasvanut kovaa vauhtia. Muutama vuosi sitten ne kiinnostivat vain innokkaimpia edelläkävijöitä, mutta nyt on alkanut suuri mylläkkä. Tänä vuonna myydään sähköpyöriä paljon, Nurmi ennustaa.

Mitkä ovat yleisimpiä kysymyksiä tai ennakkoluuloja, joihin pyöräkauppias törmää?

-Takuuasiat ja akun kestäminen pakkasella, Nurmi sanoo ja jatkaa:

-Meidän myymissämme pyörissä akut kestävät. Pyörät liikkuvat hintaluokassa 1500-5500 euroa. Toki markkinoilta löytyy halvempiakin, mutta mielestäni kannattaa ennemmin ostaa hyvä peruspyörä kuin halpa sähköpyörä, Nurmi sanoo ja vinkkaa satsaamaan laatuun.

Jussi Nurmi kertoo, että sähköpyörien osalta kysytään myös vakuutuksista ja rekisteröinneistä.

-Niihin on helppo vastata: meillä myydään peruspyöriä, jotka eivät vakuutuksia tai rekisteröintejä tarvitse. Eli ei muuta kuin heti vaan pyöräilemään.

Työmatkapyöräilijät ovat olleet innokkaimpia vaihtamaan sähköpyörään.

-Siihen sähköpyörä on erinomainen. Sillä voi mennä töihin ilman hikistä selkää, mutta tulee kuitenkin aamu avattua liikunnallisesti. Sähköpyörä on hyvä kulkupeli, jota kannattaa ehdottomasti tulla kokeilemaan.

Pyörä-Nurmi on Helkaman e-Bike Expertti -liike ja virallinen Shimano Service Center. Vain tietyn tason saavuttaneille myymälöille myönnetään tämä asema.