Sotka-kauppias Raukko taikoi neljänneksen pinta-alasta kesäkalusteille

Ari Raukko, Sotka
Rauman Sotka-kauppias Ari Raukko testailee tyylikästä polyrottinkista sohvaryhmää, joiden kysyntä on juuri nyt huipussaan.

Tänään satoi lumi maahan Rauman seudulla, mutta huonekaluliikkeessä on kuitenkin kevät ja täysi tohina päällä. Paikallinen Sotka-kauppias Ari Raukko kertoo, että kesäkalusteiden kysyntä on kiivaimmillaan, vaikka säätila ei vielä kovin lämmin olekaan.

-Kevään tuleminen näkyy meillä niin, että taioimme juuri kesäkalusteille neljänneksen koko myyntipinta-alasta. Eli kesäkalusteiden sesonki on alkanut. Se alkaa aina välittömästi, kun lumet sulavat ja kevät aurinko alkaa lämmittää, Raukko sanoo.

Etenkin lasitetut terassit ja parvekkeet ovat lämpimiä jo aikaisin keväällä, joten kesäkalusteiden saapuminen liikkeeseen jo talven aikana ei ole mitenkään liioiteltua.

-Pääsiäinen merkitsee meille sitä, että myydään paljon muutakin kuin kesäkalusteita. Meillä on tarjolla kampanjaa, jonka aikana myydään puoli-ilmaiseksi muitakin tuotteita. Esimerkiksi mattoja menee paljon.

Huonekalukauppiaan mukaan polyrottinki pitää tänäkin kesänä pintansa.

-Puisia kalusteita ei enää kovin paljon ole. Polyrottingin puolesta puhuu sen helppohoitoisuus. Yksi suosituimmista tuoteryhmistä on polyrottinkiset sohvaryhmät.

Raukko tietää, että useimmiten polyrottinkikalusteissa on alumiinirunko, joka ei ruostu.

-Helpon putsaamisen lisäksi polyrottinki on siitä hyvä, että kalusteita voi säilyttää ulkona ympärivuotisesti.

Rauman Sotkassa on huomattu, että sohvaryhmien suosituksi uudeksi väriksi on nyt nousemassa vaalea beessi.

-Pehmusteet ovat useimmiten harmaan eri sävyissä. Myös perhmusteisiin on haettu helppohoitoista pintaa, jotta puhtaanapito sujuisi helposti. Vinkkinä sanoisin, että suosikaa suihkutettavaa suoja-ainetta, niin putsaaminen sujuu mukavasti, Raukko sanoo.

Rauman Sotka palvelee pääsiäisen aikana seuraavasti:

  • la 10-15
  • su 12-16
  • ma 12-16