"Selkeästi kovin artistikattaus kautta Rauma Rockin historian"

Europe, Rauma Rock
Europe nousee Rauma Rockin lavalle.

Tulevana keväänä kymmenettä kertaa Kivikylän Areenalla järjestettävä Rauma Rock marssittaa lavalle tapahtuman historian kovimman kattauksen, kun toukokuun 20. päivä Raumalla nähdään ruotsalainen rock-yhtye Europe, Britannian X Factorissa sensaatiomaisesti toiseksi yltänyt Saara Aalto ja kotimaisten kärkiartistien joukkoon lukeutuva Paula Koivuniemi.

Paikkansa raumalaisessa viihdetarjonnassa vuosien varrella vakiinnuttanut Rauma Rock juhlii siis kyseisenä lauantaina kymppisynttäreitään kattauksella, josta on poimittavissa jokaiselle jotakin.

- Tämä on selkeästi kovin artistikattaus kautta Rauma Rockin historian. Näillä artisteilla haluamme juhlistaa jo perinteikkääksi muodostuneen tapahtuman juhlavuotta tarjoamalla lipunostajille niin sanotusti makeaa mahan täydeltä. Kolme artistia, joista jokainen tuo oman hienon mausteensa iltaan - on rokkia, on poppia ja on iskelmää eli kaikille jotakin, Rauma Rockin promoottori Mikael Eklöf kertoo.

Europe on ensimmäinen ulkomaalainen ja kansainvälistä menestystä urallaan nauttinut yhtye koko tapahtuman kymmenvuotisen historian aikana. Kyseisellä bändillä on paikkansa myös raumalaisten jääkiekonystävien sydämissä, sillä Europen ”The Final Countdown” -kappale soi Rauman Lukon kotiotteluissa aina kun sinikeltaiset heiluttavat vastustajan maaliverkkoa.

- Kyseessä on sellainen yhtye, jonka on toivottu esiintyvän Raumalla jo vuosikymmenien ajan ja nyt halusimme toteuttaa tämän haaveen. Europella on tarjota tuttuja rock-hittejä toisensa perään ja siihen päälle tulemme näkemään varmasti mahtavan lavashow’n. Uskon vahvasti, että tämä on monille kokemus, jonka pääsee kokemaan vain kerran elämässä, Eklöf lupaa.

Saara Aalto kovin kotimainen ulkomailla – tapahtuman aitiot loppuunmyyty

Kansainvälistä uraa luova, Britannian X Factorista Euroopan musiikkimarkkinoille ponnistanut Aalto tekee kevään aikana pitkän kiertueen Englannissa ja hän esiintyy keväällä Suomessa Rauma Rockin lisäksi vain kahdesti, näistä lähes loppuunmyyty Hartwall Areenan keikka järjestettiin menneenä viikonloppuna.

Aallon kiertue vaikutti tapahtumapäivämäärän muutokseen, sillä alun perin Rauma Rock oli tarkoitus järjestää viikkoa myöhemmin.

- Päätimme lähteä rohkeasti tavoittelemaan kansainvälisesti ehkä tämän hetken kovinta suomalaista nimeä ja onnistuimme siinä. Saaran kevään aikataulut vaikuttivat toki meidän tapahtumamme aikatauluun, mutta olimme valmiit venymään niiden kanssa saadaksemme hänet meille, Eklöf kertoo.

Kun tapahtuman historian ensimmäisen ulkomaalaisesiintyjän ja tämän hetken suosituimman suomalaisartistin lisäksi juhlakansaa viihdyttää leidien leidi Paula Koivuniemi, voidaan olettaa lipunmyynnin käyvän kuumana.

- Tapahtumaan on vielä kuukausi ja nyt olemme ennakkomyynnissä huomattavasti aiempia vuosia edellä. Tänä vuonna uutuutena on VIP Gold- ja VIP Silver -liput, joilla pääset ruokailemaan ja katselemaan keikkaa areenan parhaimmilta paikoilta.

Lippukauppa käy siis kuumana, mutta niin kävi myös Kivikylän Areenan aitioiden tarjonta. Nimenomaan kävi, sillä aitiot on jo loppuunmyyty.

- Totta, aitiot menivät kuumille kiville. Myynnin puhelimet alkoivat soida jo Saara Aallon julkaisun myötä ja Europe niittasi aitiotarjontamme loppuunmyydyksi. Sekin kertoo jo jotain, kun tapahtumaan oli muutama kuukausi aikaa, niin jouduimme myymään yhden kategorian kohdalla sitä kuuluisaa ei oota. Kaiken kaikkiaan kovat bileet tulossa, Eklöf vakuuttaa.

Rauma Rockin liput ja VIP-liput myynnissä Rauman Lukon ja Ticketmasterin ennakkomyyntipisteissä. Kivikylän Areenan näkyvyyspöydät ja soffat myydään Rauman Lukon toimistolta.

www.raumarock.fi