Sähköautoilu yleistyy: yritykset, taloyhtiöt ja yksityiset nyt aktiivisina

Sähköauto, lataus, Rauman Energia
Rauman Energian kehitysjohtaja Juha Viherjälaakso näyttää seinään asennettavaa latauslaitetta.

Liikenteen sähköistyminen on alkanut näkyä todenteolla myös Raumalla. Tämä on huomattu paikallisessa energiayhtiössä, josta kysytään neuvoja etenkin latauspisteisiin liittyen kiihtyvällä tahdilla.

Rauman Energia ja myyntiyhtiö Lännen Omavoima tarjoavat sähköautoilun tarpeisiin palveluja, joista juuri nyt kovasti kiinnostusta herättävä on älykäs latausjärjestelmä yrityksille, taloyhtiöille ja myös omakotitaloihin.

Palvelu on suunniteltu mahdollisimman helpoksi kiinteistön omistajalle. Sähköautoilijat maksavat oman latauksensa käytön mukaan, ja taloyhtiölle hyvitetään automaattisesti käytetty lataussähkö. Näin latauskustannukset kohdentuvat oikein aina oikein. Kotona latauslaitteen älystä on hyötyä työsuhdeauton latauksessa.

-Palvelu auttaa kiinteistöjen omistajia ja isännöitsijöitä valmistautumaan latauspalvelujen jatkuvasti kasvavaan kysyntään. Samalla mahdollistetaan se, että kiinteistöjen omistajat voivat halutessaan olla mukana laajentamassa julkista latausverkkoa, Rauman Energian kehitysjohtaja Juha Viherjälaakso kommentoi ja jatkaa:

-Älykkäässä sähköautojen latausratkaisussa on etuna se, että latauslaite voidaan määrittää julkiseksi tai vaihtoehtoisesti käyttäjät voidaan erikseen määritellä. Jos latauspisteestä tehdään julkinen, latauslaitteen haltija voi määritellä latauksen hinnan.

Rauman Energia ja Lännen Omavoima tarjoavat paikallisesti latauspalveluita yhteistyössä valtakunnallisen sähköautojen latausoperaattorin Liikennevirta Oy:n kanssa.