Robottiruohonleikkurin työnjälkeä on ilo katsella

Siemen-Flora
Siemen-Floran monipuolisesta valikoimasta löytyy muun muassa robottiruohonleikkureita, joiden kysyntä kasvaa jatkuvasti tietoisuuden lisääntyessä. Kuvassa leikkuria esittelee Matias Ylivuori.

Välillä tuntuu siltä, että ruotsalaiset ovat monessa asiassa hieman meitä suomalaisia edellä. Tämä pätee ainakin robottiruohonleikkureiden suosiossa, sillä Ruotsissa ne ovat jo varsinainen hittituote. Myös Ahvenanmaalla kauppa käy, mutta muuten Suomessa odotellaan vielä suurinta ostoryntäystä.

-Se on varmaa, että kyllä ne täälläkin pikku hiljaa yleistyvät. Palaute robottiruohonleikkureita ostaneilta on ollut erittäin myönteistä. Sana leviää kyllä, Juuso Ylivuori Siemen-Florasta sanoo.

Siemen-Floralla on valikoimissaan Stigan ja Vikingin robottiruohonleikkureita. Juuso Ylivuori, mitkä ovat tuotteen parhaat puolet?

-Robottiruohonleikkuri tekee erittäin nätin leikkuujäljen. Se leikkaa usein ja vähän kerrallaan, joten jälki on tasaista. Samalla se pitää nurmikon hyvässä kunnossa, nurmikko pysyy hyvin lannoitettuna eikä sammaloidu. Ja onhan sitä kiva katsella, kun robotti tekee työn, Ylivuori luettelee.

Ylivuoren mukaan asiakkaat pohtivat usein robottiruohonleikkurin sopivuutta juuri omalle pihalle. Samalla mietitään, minkä kokoinen ja millä ominaisuuksilla laitteen tulisi olla.

-Homma toimii hyvin niin, että näyttää meille vaikkapa muutaman kuvan omasta pihasta. Sen jälkeen pohdimme vaadittuja ominaisuuksia ja asiakkaan niin halutessaan myös asennamme laitteen toimintakuntoon. Sen jälkeen riittää, kun nauttii, Juuso Ylivuori luettelee.

Parhaissa malleissa toimintoja voi ohjata älypuhelimen sovelluksella. Esimerkiksi työskentelyaikojen muutos käy kätevästi. Robottiruohonleikkurin voi halutessaan määrätä hommiin vain öisin, jolloin nurmikko on aina käytössä esimerkiksi lasten leikkeihin.

Sekin on kätevää, että mikäli laite varastetaan, laite ilmoittaa asiasta omistajalleen kertoen myös sijainnin.