Rengas-Liedeksen hotelli helpottaa rengasruljanssia

Renkaiden säilytyksestä voi sopia renkaiden vaihdon yhteydessä tai soittaa jo etukäteen asiasta Rengas-Liedekselle.

Syksyn viileät yöt ovat täällä ja auton renkaiden vaihto kesäkumeista talvirenkaisiin on käsillä. Usein sitä huomaa näin lokakuun lopulla, että autotallin tai varaston nurkassa rutkasti tilaa vievät renkaat ovat jääneet kevään kiireessä pesemättä.

Paras tapa tehdä tilaa omiin nurkkiin ja pitää vanteet viimeisen päälle puhtaina on varata paikka Rengas-Liedeksen rengashotellista. Näin välttyy myös usein melkoista sovittelua vaativalta renkaiden kuljetukselta.

- Rengashotellipalvelun avulla teet koko rengasoperaatiosta todella helppoa. Me pesemme vanteet, huolehdimme niiden säilytyksestä ja laitamme ne alle. Se on niin sanottu kätevä kokonaispaketti, riittää kun ajaa auton kahdesti vuodessa tähän meidän pihaamme, Tero Liedes kertoo.

- Renkaiden säilytyksestä voidaan sopia siinä vaiheessa kun tulee renkaita vaihtamaan tai sitten meille voi soitella ja sopia rengashotellipalvelusta. Tämä on tärkeä osa meidän asiakaspalveluamme, teemme rengasprosessin asiakkaalle mahdollisimman helpoksi.

Jos kuitenkin tilaa ja aikaa löytyy, ja renkaat haluaa säilöä kotona, tulee niiden säilytyksessä kiinnittää huomioita muutamaan asiaan.

- Ensinnäkin kun renkaat laitetaan vaihdon jälkeen säilöön, niin ne on hyvä pestä sitä ennen hyvin. Varastoinnissa renkaat kannattaa sijoittaa mahdollisimman pimeään paikkaan pois auringonpaisteesta. Näin välttää sen ettei renkaan kumi pääse kuivumaan.

Rengashotellissa renkaat pestään, säilytetään ja vaihdetaan alle. Samalla vältyt usein sovittelua vaativalta renkaiden kuljetukselta.

Liedes muistuttaa, että normaalilla maalaisjärjellä saa renkaiden ikää pidennettyä.

- Toisinaan tulee vastaan sellaisia renkaita, että ne on jätetty odottamaan seuraavaa sesonkia ulos talon nurkalle, täysin säiden armoille. Se on pahin vaihtoehto, että renkaat makaavat ulkona suorassa auringonpaisteessa tai pakkasessa useamman kuukauden.

- Totta kai se on ymmärrettävää ettei renkaille löydy aina suojaisaa paikkaa. Etenkin näissä tapauksissa meidän rengashotellimme on hyvä vaihtoehto, Liedes sanoo.

Talvirengaspakko alkaa Suomessa 1.12. ja päättyy helmikuun loppuun. Poikkeuksellisten sääolosuhteiden vallitessa talvirenkaita saa käyttää tarvittaessa jo aiemmin.

www.rengas-liedes.fi