Rauma-salissa mieskuoromusiikin helmiä ja rakkaimpia joululauluja

Laulu-Miehet
Laulu-Miehet on yksi Suomen maineikkaimmista mieskuoroista.

Rauma-salissa on tarjolla harvinaista herkkua lauantaina, kun Laulu-Miesten Joulu -kiertue pysähtyy Raumalla lauantaina 3. joulukuuta.

Matti Hyökin johtama Laulu-Miehet esittää konsertissaan laajaa ohjelmistoaan 1100-luvun luostarilauluista nykypäivän rakkaimpiin joulusävelmiin.

-Rauma-salin konsertin aluksi kuullaan Jean Sibeliuksen, Toivo Kuulan ja Leevi Madetojan Laulu-Miehille omistamia, suomalaisen mieskuoromusiikin helmiksi muodostuneita teoksia sekä Mikko Heiniön Laulu-Miehet 100 vuotta tilausteoksen Isoisän runoja, joka sai ensiesityksensä Laulu-Miesten juhlakonsertissa 2014, kertoo Laulu-Miehet ry:n varapuheenjohtaja Pekka Siltala.

-Konsertin jälkipuolen ohjelmisto muodostuu Laulu-Miesten tulkinnoista rakkaimmista joululauluista. Ensiesityksen saavat aivan uudet, Karin Kaplaksen Laulu-Miehille tekemät sovitukset tutuista joulusävelmistä Joulupuu on rakennettu sekä Tähti, tähdistä kirkkain, Siltala jatkaa.

Laulu-Miehet on perustettu keväällä 1914. Kuoron perustivat joukko entisiä Ylioppilaskunnan Laulajien ja Suomen Laulun mieskuoron laulajia. Nykykuoron jäsenistö koostuu pääkaupunkiseudulla toimivien akateemisten kuorojen entisistä jäsenistä ja muista kokeneista laulajista. Laulu-Miehet on se kuoro joka ensimmäisenä esitti Jean Sibeliuksen Jääkärien marssin vuonna 1918. Samoin Jean Sibeliuksen Finlandia-hymni sai ensiesityksensä Laulu-Miehissä vuonna 1940. Kuoron ohjelmistossa ovat olleet myös sinfoniaorkesterille ja mieskuorolle sävelletyt teokset kuten Sibeliuksen Kullervo ja Dmitri Shostakovitsin 13. sinfonia Babi Jar.

Lähes kaikki merkittävät suomalaiset säveltäjät ovat omistaneet sävellyksiään Laulu-Miehille ja kuoro on puolestaan toteuttanut useita kymmeniä kantaesityksiä. Äänitteiden lisäksi Laulu-Miehet on julkaissut kolme, suomalaisten mieskuorojen perusohjelmistoa sisältävää kirjaa Laulu-Miesten lauluja I-III ja Eino Linnalan koko mieskuorotuotannon sisältävän Eino Linnala -mieskuorolaulut nuottikirjan, sekä mm. Leevi Madetojan, mieskuorolle, baritonisolistille ja sinfoniaorkesterille sävelletyn teoksen Aslak Smaukka.

Laulu-Miesten Joulu-kiertue Rauma-salissa lauantaina 3. joulukuuta klo 18:30. Liput ennakkoon Rauman Kaupunginteatterista ja Lippupisteeltä. Ovimyynti Rauma-salissa tuntia ennen konserttia.

Lisätietoja Laulu-Miehistä: http://www.laulumiehet.fi/

Matti Hökki, Laulu-Miehet.
Laulu-Miehiä johtaa Matti Hyökki. Kuoro nähdään Raumalla lauantaina.