Uudistuneessa Pyyrmannissa asioivat sekä raumalaiset että matkailijat

Tästä kaavakuvasta selviää, mitä kaikkea uudistunut palvelupiste Pyyrman pitää sisällään.

Rauman kaupungin keskitetty palvelupiste Pyyrman on toiminut nyt kuukauden verran uusissa ja isommissa tiloissa. Minnekään kauas se ei ole kuitenkaan muuttanut, vaan se löytyy edelleen kaupungintalon vanhan osan alakerrasta. Sisäänkäynti on Valtakadun puolella. Kyseessä ovat entiset Rauman Kauppakamarin tilat.

- Palveluneuvonta muutti ensimmäisenä. Isännöintipuoli asettui taloksi taasen pari viikkoa sitten. Täältä löytyy myös matkailuneuvonta sekä varhaiskasvatuksen palveluneuvonta sekä pysäköinninvalvonnan toimistosihteeri. Varhaiskasvatuksen palveluneuvonta on aloittamassa toimintaansa kevään aikana, luettelee palveluesimies Mari Soilukari.

Palveluneuvojat Sanna Rantala ja Tiina Koskela.

Mitä palveluneuvonta pitää sisällään?

- Täällä voi esimerkiksi ostaa lippuja eri tilaisuuksiin ja tehdä tilavarauksia tai ostaa vaikka kalalupia. Tekniselle puolelle voi tehdä vaikka karttatilauksia, rakennuspaikkojen merkintöjä ja hoitaa venepaikkavarauksia. Kutsumme tätä myös yleisneuvonnaksi, eli jos joku kaupungin palvelu tai asia on hakusessa, niin etsiminen kannattaa aloittaa täältä. Selvittelemme ja ohjaamme oikean palvelun pariin. Myös kaupungin kassapalvelut löytyvät Pyyrmannista, avaa Soilukari.

Soilukari tarkentaa, että kassalla voi maksaa kaikki Rauman kaupungin laskut ilman lisäkuluja. Kävijöitä kuulemma riittää, vaikka sähköiset palvelutkin ovat vaihtoehtona.

Matkailuneuvoja Katja Siivonen kertoo asiakkaita käyvän laidasta laitaan.

- Raumalaiset kysyvät muista matkakohteista ja turistit tietysti Raumasta. Varsinkin Vanha Rauma kiinnostaa ulkomaalaisia matkailijoita kovasti, Siivonen sanoo.

Matkailijoita käy lähes päivittäin myös kesäsesongin ulkopuolella ja puhelin soi tiuhaan tahtiin, kun kesäsuunnitelmia tehdään.

Mari Soilukari kehuu vuonna 1900 valmistuneen vanhan palokunnantalon tiloja viihtyisiksi ja työilmapiiriä hyväksi.

- Palvelemme mielellään toinen toistemme asiakkaita ja viranhaltijatkin tulevat tänne mieluusti asiakkaita kohtaamaan. Asiakkaita ei siis pompotella toimistostantoiseen. Tässä on oppinut paljon toisten töistä, Soilukari iloitsee.

Uudistuneen ja laajentuneen Pyyrmannin virallisia avajaisia vietetään Rauma-päivän nurkilla 18.4. avoimin ovin ja kahvituksin.

-Silloin olisi vaikka mukava tavata niitä ihmisiä, joilla on joitain muistoja ja tarinoita tästä talosta. Samalla näkee, miltä täällä näyttää nyt.

Matkailuneuvoja Katja Siivonen opastaa niin turisteja kuin raumalaisiakin asiakkaita.