Opena työskentelevä mummi kertoo: "Päätin vihdoinkin kokeilla personal trainerin opastusta"

Wellbeat
Wellbeatin Emilia Perkkola auttoi Päivi Jalosta löytämään uusia elämäntapoja.

Wellbeat on auttanut useita ihmisiä löytämään askel kerrallaan terveellisempiä elämäntapoja liikunnan ja ravitsemuksen osalta. Nyt tarinansa kertoo Päivi Jalonen:

Olen 57-vuotias ope ja mummi ja puolen vuoden pähkäilyn jälkeen päätin vihdoin kokeilla treenaamista personal trainerin opastuksella.

Olen aina liikkunut mielestäni paljon, mutta liikunta on ollut pääasiassa pyöräilyä ja kävelyä. Mediassa on viime aikoina korostettu lihaskunnon tärkeyttä ikääntyvillä ja siksi halusin saada apua nimenomaan lihaskunnon kohottamisessa. Kuntosalitreeni ei ole koskaan tuntunut mielekkäältä.

Otin yhteyttä Wellbeatin Emilia Perkkolaan, jonka kanssa sovimme tapaamisen joulukuun alussa. Alkupalaverissa juttelimme tavoitteistani ja sain ohjeet ruokapäiväkirjan pitämistä varten. Päätimme aloittaa kahden kuukauden Spurttitreenin. Ensimmäinen varsinainen palaveri oli helmikuun alussa, jolloin Emilia piti minulle kuntotestin ja Inbody-mittauksen (kehonkoostumus). Teimme myös ensimmäisen salitreenin.

Ravintopäiväkirjan analyysi kertoi, että söin aivan liian vähän. Sain Emilialta ravinto-ohjeet, joiden mukaan pyrin syömään 4-6 ravinteikasta ateriaa päivässä tasaisin väliajoin. Sain myös tietoa mm. proteiinien ja rasvojen tärkeydestä.

Sain heti myös kaksi erilaista kuntosalitreeniohjelmaa, joita pyrin tekemään pari kertaa viikossa. Tapasin Emilian kerran viikossa ja joka kerta teimme vähän erilaisia treenejä. Minusta treenit olivat todella monipuolisia ja tarpeeksi haastavia. Yllätyin siitä, miten pystyin Emilian "piiskaamana" etukäteen mahdottomilta tuntuviin suorituksiin. Tällöin huomasin personal trainerin tärkeyden. Emilia tsemppasi ja kannusti ja aina löytyi jostain uutta voimaa tehdä treeni loppuun asti.

Olimme myös yhteydessä sähköpostitse ja sain aina vastauksen, jos joku asia askarrutti mieltäni.

Loppumittauksessa tehtiin kuntotesti ja Inbody-mittaus uudestaan. En olisi uskonut, että niin lyhyessä ajassa lihaskunto paranisi niin paljon. Kuntotestin tulokset tosiaan paranivat huimasti ja Inbody-mittaus osoitti myös lihasmassan kasvaneen ja rasvaprosentin pienentyneen. Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia haasteita ja uusia tavoitteita.

Kahden kuukauden matka Emilian kanssa oli mahtava. Opin pitämään kuntosalitreenistä, opin syömään suhtkoht oikein ja sain hyviä treeniohjeita kehonpainoa hyväksi käyttäen eli kotona ja mökillä treenaaminenkin onnistuu ilman sen kummempia välineitä. Emilia on valmentajana kannustava, positiivinen ja tarpeeksi vaativa. Emilian sanoin: "Voittaja ei luovuta, eikä luovuttaja voita"!

www.wellbeat.fi