Otan alue - kaikkien reittien varrella

Rauman kaupunki toteuttaa vuoden 2017 aikana raumalaisista asuinalueista juttusarjan, jossa ääneen pääsevät asukkaat. Viimevuotisessa yleisöäänestyksessä eniten ääniä saaneista asuinalueista toteutetaan artikkeli Rauma-lehteen, muut asuinaluejutut julkaistaan Rauma24-nettisivustolla.

Otan erikoisen muotoisen liikenneympyrän kupeessa on Kiikolan Neste, joka on tärkeä kokoontumispaikka alueen asukkaille ja työntekijöille.

- Meillä kokoontuu täällä paikallinen parlamentti päivittäin. Aamulla täällä on oma väkensä ja esimerkiksi sunnuntaisin eri porukka, kertoo Saku Kiikola, joka on huoltamoyrittäjä jo toisessa polvessa.

Otan alue on vireää seutua, jolla palvelut ovat säilyneet hyvin. Etenkin kesäisin Syvärauman sataman läheisyys lisää vilskettä kaduilla. 20 vuotta huoltamoyrittäjänä toiminut Kiikola kertoo Otan alueen asukkaiden olevan varsin tyytyväistä väkeä.

- En keksi mistä he valittaisivat. Otan alueella asuvat ihmiset kehuvat rauhallista asuinaluetta ja sitä että veneelle on lyhyt matka. Jos sanotaan, että Raumalla ”kaikilla on paat”, niin täällä varsinkin, Kiikola kertoo.

Otan alueelle sijoittuvat tapahtumat värittävät paikallista arkea. Poroholma ja sen tapahtumat keräävät väkeä, samoin pesäpallopelit, joita Otanlahden pesäpallostadionilla pelataan koko kesäkauden ajan.

- Kesäisin Turusta päin tulevat turistit ajavat välillä Aittakarinkadun risteyksen ohi Vanhaa Raumaa etsiessään. Tulevat sitten meille tänne kysymään, että mistä löytävät keskustaan. Kehotan heitä ajamaan vielä Suvitien kautta sataman läpi, jos ovat jo tänne asti eksyneet. Se on kaunista seutua, Kiikola hymyilee.

Saku Kiikola on ollut huoltoasemalla työssä koulupojasta saakka, kun vanhemmat toimivat huoltamoyrittäjinä samoissa tiloissa kuin Saku nykyisin.

- Huoltamoyrittäjän työ on monipuolista. Huoltoasemalta tullaan kysymään mitä ihmeellisempiä asioita. Toistaiseksi meillä on kuitenkin vastaus vain pääasiassa autoiluun liittyviin huoliin, Kiikola nauraa.

Työssään parhaaksi asiaksi Kiikola kertoo jutteluhetket asiakkaiden kanssa. Kiikolan Nesteellä viikottain käyvä Petri Suominen on entisiä Otan alueen asukkaita ja kehuu seutua.

- Parasta täällä asumisessa oli meri. Ehdottomasti meri, Suominen tiviistää.

Petri Suominen ja Saku Kiikola

Kesken haastattelun työt kutsuvat Kiikolaa, kun pesulan puolelta tulee hälytys. Neste Kiikolan väki on pysynyt kiireisenä huoltoaseman mittavan remontin takia. Nyt remontti on kuitenkin valmis ja saanut paljon kiitosta.

- Päivitettiin aseman sisustus 2000-luvulle ja iloksemme asiakkaat ovat ottaneet uuden ilmeen positiivisesti vastaan. Myös vakioasiakkaat ovat olleet mielissään, Kiikola kertoo.