Oman kylän poika koomikkona: ”Eniten jännittää se, onko anoppi yleisössä”

Joel Tervonen ja Mikael Eklöf
Raumalainen Joel Tervonen (vas.) nousee lavalle odotetussa stand up -tapahtumassa. Mikael Eklöf toimii tapahtuman promoottorina.

Tuleva helmikuu käynnistyy huumorin voimin, kun 4. helmikuuta Kivikylän Areenalla nähdään tukku kovia kotimaisia stand up -koomikoita.

Areenan ylätorille nousevalle lavalle astelevat vuorollaan hauskuuttamaan André Wikström, Ilari Johansson, Anitta Ahonen, Antti Haapala ja Miika Pettersson sekä illan avaava raumalainen Joel Tervonen.

Stand Up & Dinner -tapahtuma järjestetään Raumalla nyt ensimmäisen kerran ja promoottori Mikael Eklöfin mukaan kiinnostus on ollut odotetunlaista, onhan konsepti ollut suosittu jo muualla päin Suomea.

- Näimme, että jotain tällaista Rauman viihde-elämä on selkeästi kaivannut. Yhden illan aikana useampi kotimaisen komiikan kärkinimi ja siihen päälle vielä loistelias ilta ruokineen, kahveineen ja halutessa jopa alkushampanjoineen. Tarjolla on siis tyylikäs ilta hyvän laatuviihteen parissa, Eklöf sanoo.

Ilta ei tosiaan rajoitu ainoastaan komiikkaan, vaan lippupaketteihin sisältyy myös maittavat ruokatarjoilut. Lippupaketteja löytyy kolmesta eri kategoriasta: 59 eurolla syöt, kahvittelet ja naurat, 79 eurolla nautit ruuan ja komiikan lisäksi alkushampanjat ja kahvin aveceineen, 99 eurolla teet kaiken edellä mainitun parhailta paikoilta.

- Tällainen ilta tarjoaa hienon mahdollisuuden lähteä viettämään iltaa joko työporukan tai ystävien kesken. Suomessa ravintolabisnes on noussut suosioon koska ihmiset rakastavat hyvää ruokaa ja stand up -komiikka on tehnyt saman lavaviihteen puolella, tapahtumassamme ihmiset pystyvät yhdistämään nämä kaksi kokemusta.

Oman kylän poika avaa illan

Kokeneiden kotimaisten koomikoiden lisäksi lavalla nähdään raumalainen Joel Tervonen. Oman kylän pojan tehtävänä on, ei enempää eikä vähempää kuin avata ilta.

Tervonen on aloitellut keikkailu-uraansa viime syksynä ja ehtinyt nousta lavalle useampaan otteeseen muun muassa Rauman, Turun ja Uudenkaupungin ravintoloissa, joiden lisäksi takana on jo useampi yksityiskeikka. Kokemusta lavoilta siis jo on, mutta edessä on uran tähän mennessä isoin estradi.

- Onhan tämä mielenkiintoinen haaste, on hienoa päästä esiintymään näin isolle yleisölle. Kotikylän eteen astuminen tuo missä tahansa esiintymistyössä omanlaisensa hienon lisän. Ei Raumalla paljoa tyylikkäämmälle estradille pääse näin varhaisessa vaiheessa uraa. Eniten jännittää se, onko anoppi yleisössä, Tervonen naurahtaa.

Omasta setistään Tervonen avaa sen verran, että yleisölle tarjoillaan nauruhermoja kutkuttavaa komiikkaa arjen havainnoista ja hauskoista sattumuksista.

- Luvassa on komiikkaa nuoren miehen kulmasta katsottuna, ympäröivää maailmaa ja tietenkin omaa elämää hyväksikäyttäen. Kaikki vitsit ovat syntyneet siitä mitä kaikkea tuohon yhtälöön mahtuu eli jutut syntyvät aina omasta parisuhteesta TV:stä tuttujen mainosten kautta ihan arkiseen nykypäivän elämään.

Stand up -komiikan pariin Tervonen löysi tiensä muutamia vuosia sitten, sen jälkeen 25-vuotias mies on kuluttanut istumalihaksiaan kasaten sisältöä keikkasettiinsä. Komiikan pariin hänet ajoi rakkaus esiintymiseen ja toisten viihdyttämiseen.

- Suurin kipinä tähän hommaan on syttynyt jo aikoja sitten, olen aina pitänyt yleisölle esiintymisestä. Olen aikaisemmin ollut osana kesäteatteriproduktiota ja pidin siitä erittäin paljon. Stand up -komiikka tuntui omalta, sillä siinä saa tuottaa hauskuuden ja viihteen kautta iloa muiden arkeen ja nähdä tuloksen heti, Tervonen kertoo.

Stand Up & Dinner 4.2 Kivikylän Areenalla, katso lisää tapahtuman nettisivuilta: www.standuprauma.fi