Kiinteistövälittäjän työ - pelkkää luksusta vai arkista aherrusta?

Oili Kuusinen, Fajanssi
Oili Kuusinen tietää millaista on kiinteistönvälittäjän ammatti.

Kiinteistönvälittäjän ammatti on yksi kiehtovimmista - miksi siitä muuten olisi tehty reality-sarjoja ympäri maailmaa. Meillä suomessakin on seurattu ainakin kahden kiinteistönvälittäjän arkea ja Yhdysvalloissa sarjoja on useita.

Mutta onko kiinteistönvälittäjän arki sitä, mitä käsikirjoitetut sarjat antavat ymmärtää? Herääkö esimerkiksi Fajanssin Oili Kuusinen hiukset täydellisenä, jakkupuku päällä ja aloittaa aamunsa kurvaamalla luksus-Porcheillaan Samppanja-aamiaiselle? Saako hän kopistella koko päivän korkokengillä luksuskodeissa?

-Voi, kun saisikin, Oili nauraa.

Todellisuudessa työ on pitkäjänteistä ja jalassa on tennarit tai saappaat, eikä tosiaankaan korkokengät. Eikä aamu ala samppanjalla vaan rehellisellä, suomalaisella kaurapuurolla.

-Todellisuudessa kiinteistönvälittäjän työ on hyvin pitkäjänteistä työtä, varsinkin markkinatilanteessa, jossa olemme viime vuodet olleet. Asuntojen myyntiajat ovat olleet pitkiä ja kärsivällisyyttä on vaadittu myös myyjältä. Asunnon myyntiprosessiin kuuluu tällaisissa tapauksissa yleensä useita valokuvauksia, tekstien ja esitteiden muokkausia, hintamaailman pohtimista, lehti- ja somemarkkinointia ja ahkerasti yleisesittelyjä. Mielikuva siitä, että räpsäistään muutama kuva ja pyörähdetään paikalle jakkupuvussa pari kertaa, on suorastaan hullunkurinen, hymyilee Oili.

Mielikuva siitä, että räpsäistään muutama kuva ja pyörähdetään paikalle jakkupuvussa pari kertaa, on suorastaan hullunkurinen

Työ ei myöskään ole pelkkää toimistossa istumista, vaan työ tehdään suurelta osin asiakkaan luona.

-Joskus meiltä kysytään, että kannattaako sitä enää nykyään yleisesitellä, kun asunnot ovat internetissä, mutta meillä ajatellaan asiaa työn kautta. Jos välittäjä on kotosalla ja asunnon ovi on kiinni, niin todennäköisyys kauppaan on pienempi, kuin jos välittäjä olisi asunnossa ovi auki esittelykyltti ulkopuolella. Todennäköisyys kauppaan on esittelyssä aina suurempi kuin toimiston tuolilta käsin. Esittelyt ovat tätä päivää, niin yleisesittelyt kuin yksityiset kodin näytötkin. Ja meillä Fajanssissa on tärkeää osata tavoittaa ostajan toiveet ja haaveet, jotta uusi unelmakoti löytyisi.

www.fajanssi.fi