MyFascia-yrittäjä Salla: "Moni kärsii ihan turhaan pitkittyneistä kiputiloista"

Salla Virtanen, MyFascia
Salla Virtanen on Rauman seudun ainut MyFascia-yrittäjä. Hänet tavoittaa Hyvinvoinnin Walimolta.

Raumalaisen hyvinvoinnin ja kauneuden kantapaikka Hyvinvoinnin Walimo pitää sisällään laajan valikoiman alan palveluja. Yksi mielenkiintoisista Walimon yrittäjistä on Salla Virtanen, joka on hierojan pätevyyden lisäksi perehtynyt MyFascia-nimiseen liike- ja hoitokonseptiin.

-Kyseessä on hoitomenetelmä, joka pohjautuu lihaskalvomeridiaaneihin eli lihaskalvoketjuihin. Ne vaikuttavat kehossa kokonaisvaltaisesti. MyFascia-menetelmässä tunnustellaan ja etsitään ongelma-alueita lihaskalvoketjuista, Salla Virtanen kuvailee.

Walimon nettisivujen esittelytekstissä kerrotaan MyFascian yhdistävän faskiamaailman uusimman tiedon, käytännön läheisyyden ja asiakkaan huomioimisen. Salla Virtanen korostaakin viime mainittua.

-Koko hoito perustuu aluksi tehtävään asiakkaan haastatteluun syntymästä tähän päivään asti. Siinä käydään läpi elämän aikana tapahtuneet loukkaantumiset, leikkaukset ja muut fyysiset tai psyykkiset traumatekijät, jotka vaikuttavat todella merkittävästi kehoon. Ajatuksena on, että etsitään historiasta seikat, jotka mahdollisesti vaikuttavat nykyhetkeen, Salla Virtanen selvittää.

Hoito perustuu pitkälti ajatukseen, että kehossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Siksi on tärkeää tietää asiakkaan historia.

-Hoitoon kannattaa valmistautua miettimällä omaa elämää. Jo pelkästään revähdykset voivat vaikuttaa kehoon. Historian käyminen läpi kunnolla on edellytys hyvälle hoidolle.

Salla Virtanen sanoo MyFascian sopivan kenelle tahansa.

-MyFascia-hoidon avulla pyritään poistamaan mahdollisia kipuja, ratkaista toimintahäiriöitä sekä rentouttaa. Se sopii erinomaisesti myös urheilijoille. Moni tulee hoitoon, jos on kärsinyt selvittämättömistä kiputiloista tai ongelmat ovat jatkuneet pitkään. MyFasciasta on apua myös vammojen hoitoon ja esimerkiksi leikkausten jälkeiseen hoitoon, Virtanen luettelee.

Walimolta saa varata 60 minuutin hoitokertoja hintaan 60 euroa / kerta. Kampanja-aikana, 9. kesäkuuta asti, tunnin hoidon hinta on 50 euroa.

-Ensimmäisellä kerralla merkittävä osa ajasta menee haastatteluun, mutta pyrin aina pääsemään mahdollisimman nopeasti käsittelyyn. Hoidon tarve arvioidaan aina asiakaskohtaisesti, Salla Virtanen kertoo ja jatkaa:

-Moni kärsii ihan turhaan pitkittyneistä kiputiloista. Keho kompensoi niin, että kiputila menee usein ohi ja se siirtyy muualle kehoon. Jos asiaan ei tartuta ajoissa, lopuksi on melkein pää kainalossa.

Salla Virtanen sai MyFascia-sertifikaatin viime vuoden lopulla. Hän on tällä hetkellä ainut MyFascia-terapeutti Rauman seudulla.

Aiheesta voi lukea lisää täältä - myös ajanvaraus Sallalle onnistuu samasta osoitteesta.