Mari ja Ari Raukko ovat pyörittäneet Rauman Sotkaa jo 14 vuotta

Rauman Sotka, Mari Raukko ja Ari Raukko
Mari ja Ari Raukko ovat pitkään toimineet Raumalla Sotka-yrittäjinä.

Huonekaluliike Sotkan taustalta löytyy Raumalla vahva paikallinen ote. Yrittäjäpariskunta Mari ja Ari Raukko ovat pyörittäneet paikallista Sotkan myymälää kohta jo 14 vuoden ajan.

-Paikallisuutta ja sen merkitystä ei olla ennen niinkään ajateltu. Ei sitä ainakaan kannata peitellä. Ihmisten ajattelu muuttuu ja nyt vaikuttaa siltä, että paikallisuus koetaan ostoksilla entistä tärkeämmäksi arvoksi. Kyllä mekin haluamme olla esillä paikallisina yrittäjinä, Mari Raukko sanoo.

Joulun kohinat tuovat huonekaluliikkeeseenkin vipinää. Mari Raukko on tänäkin jouluna saanut huomata, että ihmiset tykkäävät juuri jouluna laittaa kotia tunnelmalliseen kuntoon.

-Moni lähtee laittamaan kotia isommilla hankinnoilla, kun taas osa hakee uutta ilmettä pienillä ratkaisuilla kuten matoilla, sisustustuotteilla ja tyynyillä, Raukko kertoo.

Isommilla hankinnoilla hän viittaa lähinnä sohviin ja ruokapöytiin.

-Hyvä uusi sohva halutaan joulun ajaksi ja ruokapöydille tulee aina jouluna tarvetta, kun ihmiset juhlivat sukulaisten kesken.

Mattojen osuus nousee joulumyynnissä suureksi. Sotka on viime aikoina panostanut merkittävästi mattovalikoimaan ja siitä tuleekin kiitosta erityisesti jouluna, jolloin mattokauppaa tehdään paljon.

-Mattovalikoiman laajuus pitää meidät kiireisinä. Asiakkaat kiittelevät, kun meille tulee pari kolme kertaa viikossa uutta materiaalia. Mattovalikoimamme on aina ollut laaja, mutta nyt jouluksi valikoimaa on laajennettu entisestään.

Millaisia mattoja ihmiset haluavat jouluksi?

-Pääosin punaisia ja harmaita. Harmaa on väri, joka pitää pintansa oikeastaan aina.

Myös helppohoitoisuus korostuu matto-ostoksilla nykyään, mutta joulu tekee tähän pienen poikkeuksen.

-Kovapintaiset ovat yleensä helppohoitoisimpia, mutta jouluna ne eivät kuitenkaan ole ykkösiä, vaan silloin halutaan pehmeyttä. Myös räsymattotyyppiset matot ovat hyviä nostamaan joulun henkeä, Mari Raukko vinkkaa.