Maantie- ja maastopyöräily ovat nousussa Raumalla

Pyörä-Nurmella voi pääsee lauantaina 8. huhtikuuta testailemaan aktiiviharrastajien pyöriä. Kuvassa Mikko Kvist.

Pyöräilyharrastus on ollut viime vuosina kasvamaan päin Suomessa. Trendi näkyy myös Raumalla, jossa aktiiviharrastajien pyörien kysyntä on kasvanut viime aikoina. Pyörä-Nurmella järjestetään lauantaina 8.4. päivä, jolloin on mahdollisuus koeajaa aktiiviharrastajien menopelejä eri hintaluokissa.

-Koeajettavina on pyöriä moneen lähtöön, esimerkiksi maantiepyöriä, triathlonpyöriä ja maastopyöriä. Paikalla on myös maahantuojien edustajia ja hinnat ovat houkuttelevia, urheilukauppias Jussi Nurmi kertoo.

-Esittelemme lauantaina myös Huub-märkäpukuja ja triathlon-asuja, Nurmi lisää.

Kuten usein Pyörä-Nurmen tapahtumissa, tälläkin kertaa tarjoilut ovat kohdillaan. Kello 10.30 alkaen 300 ensimmäiselle tarjoillaan Kivikylän sonnisämpylää.

Hyvien eväiden lisäksi on tarjolla Bike Fitting -mitoituspalvelu kaupan päälle kaikille lauantaina pyörän ostaville.

-Mittauspisteellä mitataan pyöräilijän keho ja saadaan tietää, minkä kokoinen pyörä on sopiva, kuinka leveät sarvet pitäisi olla ja missä kohtaa satulan tulee sijaita, Nurmi selvittää.

Hyvää palvelua on sekin, että paikallinen urheiluliike on nyt virallinen Shimano Service Center, jonka nimeä saa käyttää vain tietyn tason saavuttaneet myymälät.

www.pyora-nurmi.fi