Maalikaupan bisnes pyörii mukavasti - lue myös puuöljyvinkit!

Maalikauppa, Eskaro
Maalikaupan Vesa Lainio (oik.) on ollut muuton jälkeen kiireinen mies. Kauppa on käynyt mukavaan tahtiin. Lainion vieressä Eskaron edustaja Jarmo Kärkkäinen, joka antaa jutussa arvokkaita vinkkejä terassin öljyämiseen.

Maalikauppa V&O viettää tällä viikolla 5-vuotissynttäreitään iloisissa tunnelmissa. Ovipumppu on joutunut ilahduttavan koville sen jälkeen, kun Maalikauppa muutti uusiin tiloihin Kairakadulle huonekaluliikkeiden naapuriin.

-Huh, melkoista kiirettä on pitänyt. Voi ainakin todeta, että väki löytää hyvin tänne uuteen osoitteeseen, Vesa Lainio sanoo.

Lainio kertoo, ettei muuttoa ole tarvinnut katua hetkeäkään.

-Meille on tullut paljon uusia asiakkaita. Osa jopa sellaisia, jotka eivät ole aikaisemmin tienneet meistä.

Yrittäjät Lainio ja Olli Vene korostavat aina, että hyvä ja asiantunteva palvelu on yksi Maalikaupan valttikorteista.

-Myynnin ja asiakasmäärien kasvu tietää sitä, että minun ja Ollin kohdalta kesälomat on pidetty, Vesa Lainio hymähtää.

Oman mausteensa kiireeseen tuo vihdoinkin muuttunut säätila. Lämpimämmät säät ovat saaneet puuöljyjen, venemaalien ja ulkomaalien menekit huimaan kasvuun.

Asiantuntijalta vinkkejä terassin öljyämiseen

Maalikauppa juhlii 5-vuotistaivaltaan koko viikon ajan muun muassa spesiaalitarjousten merkeissä. Tiistaina paikalla oli esimerkiksi Eskaron edustaja auttamassa puuöljyn valinnassa. Öljyä menikin kaupaksi hurjalla tahdilla.

-Tärkeintä on heti alkuun selvittää, mitä kohteessa on aikaisemmin käytetty. Jos pohjalla on kuultava puunsuoja, sen päälle ei voi laittaa öljyä. Tällöin yksi vaihtoehto voi olla terassin hiominen, Eskaron Jarmo Kärkkäinen huomauttaa.

Hän pitää puuöljyn etuina helppoa huoltokäsittelyä ja sitä, että öljy imeytyy puun sisään tekemättä pintaan kalvoa.

-Öljy antaa hieman enemmän anteeksi, jos joskus jää vaikka vuosi tai kaksi väliin ilman huoltokäsittelyä, Kärkkäinen kommentoi.

Hän suosittelee työvälineeksi puunsuojasivellintä terassilaudan leveydestä riippuen. Näin saadaan tasaisin mahdollisin jälki.

-Ainakin puolet suomalaisista tekee öljyämistä edelleen polvillaan. Suosittelen ehdottomasti jatkovarren hankkimista, jotta työ sujuu mukavasti.

Kun terassin käsittelee öljyllä, Kärkkäinen nostaa esille kaksi tärkeää sääntöä:

-Sääntö numero yksi on se, että muistakaa sekoittaa öljyä kymmenen minuutin välein. Öljy on purkissa koko ajan samannäköistä, joten sekoittaminen saattaa helposti unohtua, kun on päässyt työn makuun. Jos sekoittaminen unohtuu, purkin loppuvaiheessa väri on tummempaa.

-Toinen tärkeä sääntö on muistaa katsoa, ettei sivele liikaa öljyä. Jos pinta on puolen tunnin jälkeen märkä, kannattaa ylimääräinen pyyhkiä rätillä pois. Puuhun imeytymätöntä öljyä ei saa jättää terassin pinnalle kuivumaan, koska muuten pinnasta tulee tahmea.

www.maalikauppaoy.fi