Lukko esittelee joukkueensa torstaina - perjantaina mitellään perinteinen Pitsiturnaus

Pitsiturnaus on perinteinen kiekkokarnevaali, joka käynnistää uuden kiekkokauden.

Pitsiturnaus pelataan Rauman Kivikylän Areenalla tänä vuonna jo 24. kerran, kun tulevana perjantaina 4.8. kuusi liigajoukkuetta iskevät yhteen tavoitteenaan kaiverruttaa nimensä perinteiseen palkintoon.

Tämän vuoden elokuun helteessä, täydellä Kivikylän Areenalla ovat mukana isäntäjoukkue Rauman Lukon lisäksi samaan A-lohkoon arvotut paikallisvastustaja Porin Ässät ja Lappeenrannan SaiPa sekä B-lohkon muodostavat viime vuoden voittaja TPS, HPK ja Vaasan Sport.

- Mukana on hieno kattaus hyviä joukkueita kotimaisesta Liigasta. Lipunmyynti käy kuumana ja sen perusteella voidaan odottaa täyttä tupaa, Lukon tapahtumapäällikkö Mikael Eklöf sanoo.

- Aitiot meillä myytiin loppuun jo aikoja sitten, myös muut VIP-paketit on loppuunmyyty. Foster’siin löytyy edelleen pöytäpaikkoja, joihin sisältyy päivän ruuat ja kahvit, näissä paketeissa otteluja seurataan katsomosta.

Lukon ja Ässien kohtaaminen on joka vuosi odotettu tapahtuma. Paikalla on paljon molempien joukkueiden kannattajia.

Ottelut alkavat aamulla klo 9.00 kun viime vuonna turnausvoiton vienyt TPS kohtaa HPK:n. Viimeistään toisen ottelun alkaessa tullaan suurella varmuudella näkemään täydet katsomot, sillä klo 10.15 jäälle luistelevat kauden ensimmäiseen paikallistaistoon toistensa rakkaat viholliset Lukko ja Ässät.

- Viimeistään Rauman ja Porin kohtaaminen starttaa kiekkokarnevaalit toden teolla. Paikalla on runsaasti molempien joukkueiden kannattajia ja tunnelma on varmasti katossa niin jäällä kuin katsomossakin. Onhan tämä Lukon ja Ässien elokuinen kohtaaminen joka vuosi yhtä odotettu hetki, Eklöf muistuttaa.

Alkusarjan viimeinen ottelu Lukon ja SaiPan välillä alkaa klo 15.15, tämän jälkeen hengähdetään hetkeksi kunnes on aika aloittaa jatko-ottelut klo 17.00. Toinen niin sanottu välieräottelu pelataan klo 18.15. Finaalin aloituskiekko putoaa jäähän klo 20.00.

Lukon tapahtumapäällikkö Mikael Eklöf ja vuoden 2016 Pitsimissi Ulrika Mäkinen jakoivat viime vuonna Pitsiturnaus -pystin voittajajoukkue TPS:lle.

Liiga-joukkueet kokoontuivat maanantaina ensimmäistä kertaa yhteen ja aloittivat joukkueharjoitukset kukin tavallaan. Iso osa Lukon pelaajista kävi hakemassa omatoimisesti tuntumaa Tuki Areenan jäällä jo viime viikolla.

- Kyllähän nämä matsit varmaan aika äkkiä tulevat siihen nähden, että joukkue on ehtinyt olla omatoimisen jakson jälkeen yhdessä vasta muutaman päivän. Toisaalta he ovat ammattilaisia ja ovat pitäneet itsestään huolta koko kesän.

Otteluissa pelataan aiemmilta vuosilla tutuilla peliajoilla eli alkusarjan otteluissa ja kahdessa välieräottelussa pelataan kaksi 15 minuutin erää, ja finaalissa pelataan kaksi 20 minuutin erää.

- Vauhtia ja intoa riittää varmasti. Ei tämän turnauksen perusteella nyt mitään mestaruusveikkauksia varmaankaan kannata tehdä, mutta kyllä kyseessä on laatulätkää, josta ei menoa puutu.
 

Torstaiseen Avaus-tapahtumaan kaikille vapaa pääsy

Lukko järjestää Pitsiturnausta edeltävänä päivänä eli torstaina 3.8. Kivikylän Areenalla Avaus -tapahtuman. Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty tilaisuus keräsi väkeä ja kiitosta.

- Palautteen perusteella päätimme järjestää samankaltaisen tilaisuuden myös tänä vuonna. Avaus-tapahtumamme on hyvä mahdollisuus tutustua uuteen joukkueeseen ja käynnistää uusi kausi koko sinikeltaisen kiekkoyhteisön voimin.

Lukon hyökkääjä Lauri Tukonen jakoi vuosi sitten nimikirjoituksia pukukoppiin tutustumassa olleille kannattajille.

Tapahtumassa kannattajat pääsevät yleisöluistelemaan ja tutustumaan Lukon liigajoukkueen pukukoppiin yhdessä pelaajien kanssa. Tämän jälkeen on luvassa joukkueen esittely ja taitokilpailu, jossa pelaajat ottavat toisistaan mittaa luistelu- ja lämärikilpailussa sekä rankkarikisassa ja tarkkuuslaukauksissa.

- Taitokilpailussa yleisö pääsee katsomosta todistamaan kenen laukaus lähtee koviten ja kenen luistin liikkuu nopeiten. Yleisöluistelun ja pukukoppikierroksen aikana on hieno tilaisuus kerätä pelaajilta nimikirjoituksia ja ottaa yhteiskuvia, Eklöf kertoo.

Janne Niskala Mikael Eklöfin haastattelussa. Lukko esittelee joukkueensa Pitsiturnausta edeltävänä päivänä.

Taitokilpailun jälkeen klo 20.30 käynnistyy Sandels Saluunassa Pitsietkot. Etkoilla pääsee kuulemaan viimeisiä tunnelmia seuraavana päivänä pelattavaa Pitsiturnausta silmällä pitäen.

- Hieno tilaisuus nähdä suosikkipelaajansa ja käynnistellä uutta kiekkokautta. Tapahtuman aikana voi myös vaihtaa Pitsiturnaus-lipun rannekkeeseen seuraavaa päivää varten, Eklöf muistuttaa.

Tarkemmat tiedot Pitsiturnauksesta ja Avaus-tapahtumasta löydät Rauman Lukon nettisivuilta.

Pitsiturnauksen otteluohjelma:

09:00 TPS-HPK
10:15 Lukko-Ässät
11:30 HPK-Sport
12:45 Ässät-SaiPa
14:00 TPS-Sport
15:15 Lukko-SaiPa

17:00 A1-B2
18:15 B1-A2

20:00 Finaali