Luistinten vallankumous alkaa Pyörä-Nurmelta

Lähes 1000 liigaottelun Lukko-hyökkääjä Ville Vahalahti pitää Bauer 3D Skate Labin tarjoamaa tietoa tärkeänä kehitysaskeleena.

Luistimet ovat mailan ohella lätkäjätkän ja -tytön tärkein työkalu. Oikean luistinmallin löytäminen ei kuitenkaan aina ole se helpoin homma. Pyörä-Nurmella tähän on reagoitu ottamalla käyttöön uudenlaiset, jopa vallankumoukselliset työkalut jääkiekkoilijoiden jäällä viilettämisen kehittämiseen.

Pyörä-Nurmelta löytyy uusi Bauer 3D Skate Lab, jonka avulla kartoitetaan muutamassa minuutissa oikeat työkalut pelimiehen tai -naisen alle.

- Ensin skannataan molemmat jalat, jonka jälkeen kone tekee analyysin, joka kertoo oikean ja vasemman jalan mitat sekä sen, onko toinen jalka toista leveämpi tai jalat muuten eri kokoisia, Teppo Aava Pyörä-Nurmelta kertoo.

- Analyysin pohjalta kone suosittelee kyseiselle henkilölle parhaiten soveltuvat luistimet. Bauerilla luistimet menevät kolmeen eri kategoriaan tilavuuden mukaan. Tarjolla on eri kohdista kapeaa ja leveämpää vaihtoehtoa.

Suomesta löytyy vain kuusi Bauer 3D Skate Labia, Pyörä-Nurmen laite on ainoa Satakunnassa.

Skate Lab analysoi myös Rauman Lukon tähtihyökkääjä Ville Vahalahden jalat. Vahalahdella on ennestään jo oikeanlaiset, hänen jalkoihinsa sopivat luistimet, mutta hän näkee, että tämä on toivottu kehitysaskel helpottamaan ammattilaisten ja junioreiden varustehankintoja.

- Mikäli on ongelmia luistinten kanssa, niin tämän kaltaisilla laitteilla saadaan tärkeää infoa siihen, että mitä muutoksia kannattaa tehdä omissa luistinvalinnoissa. Analyysi helpottaa selkeästi sitä miten pelaaja pystyy rakentamaan itselleen parhaiten palvelevan työkalun, lähes 1000 liigaottelun mies sanoo.

- Ja varsinkin jos nuorella junioripelaajalla on vaikeuksia luistinten kanssa, vaikkapa eri kokoista jalkaa tai luistimet aiheuttavat hiertymiä, niin tämän laitteen avulla päästään mahdollisista ongelmista eroon, Vahalahti lisää.

Bauer 3D Skate Lab on uusinta teknologiaa ja Pyörä-Nurmen laite onkin yksi kuudesta koko Suomesta löytyvästä laitteesta, ja ainoa Satakunnassa. Omat jalkansa pääsee mittauttamaan Pyörä-Nurmella luistinten hankinnan yhteydessä. Analyysin voi tehdä kaiken ikäisille ja tasoisille luistelijoille.

Tehdyt analyysit mahdollistavat tehtaalle kehitystyön ja Pyörä-Nurmella entistä paremman asiakaspalvelun.

Skate Labin avulla Pyörä-Nurmi pystyy kehittää asiakaspalveluaan ja valmistautumaan jo etukäteen asiakkaiden tarpeisiin.

- Laitteeseen jää analysoitujen jalkojen keskiarvot, jonka avulla me näemme minkälaisia jalkoja meidän asiakkaillamme on. Kun tilaamme uusia malleja, niin voimme jo heti siinä vaiheessa ottaa huomioon mille mallille ja koolle on eniten tarvetta täälläpäin Suomea, Aava sanoo.

Analyysien avulla myös Bauer pystyy tekemään tulevaisuuden kehitystyötä.

- Tiedot menevät laitteesta suoraan myös tehtaalle ja sen avulla heidän on helpompi kehittää luistimia ja mahdollistaa uusia luistinmalleja.
 

Flatbottom-teroitus on tutkitusti paras

Kehitystä tapahtuu jatkuvasti myös teroituspuolella. Aava kertoo uuden flatbottom-teroitustavan tuovan luisteluun uutta vauhtia.

- Perinteisessä teroituksessa terään tehdään pyöreä ura, kun taas flatbottom-menetelmällä teroitetaan terävät reunat hieman kaarevaksi ja tehdään tasainen pohja. Näin saadaan aikaiseksi parempaa liukua. Tämä on tutkitusti paras vaihtoehto, Aava sanoo.

Teppo Aava teroittaa Blademaster-teroituslaitteella asiakkaan luistimeen lisää liukua tekevän flatbottom-terän.

Pyörä-Nurmen teroituspuolelta löytyy tätä nykyä kyseiseen menetelmään soveltuva Blademaster-teroituskone. Kyseessä on nykyaikaisin ja ammattilaisten eniten käyttämä teroituslaite.

- Blademaster on tällä hetkellä ympäri maailmaa maajoukkueiden eniten käyttämä kone. Esimerkiksi Suomen A-maajoukkueen huoltopäällikkö Riku Koivunen käyttää täysin vastaavaa konetta kuin mikä meiltä löytyy.

Aava muistuttaa, että perinteistä teroitusta ja profilointia saa tottakai edelleen, mutta flatbottom on uusi vaihtoehto ja yksi hyvä lisä Pyörä-Nurmen kattavaan teroituspalveluun.

www.pyora-nurmi.fi