Koolla on väliä – erikoiskokoisilla painotuotteilla on kysyntää

Maria Lehtonen
Uudet laitteet varmistavat laadukkaan ja kustannustehokkaan sekä nopean asiakaspalvelun ja toimituksen. Tuotannosta vastaava Maria Lehtonen on tyytyväinen uuden leikkurin myötä helpottuneesta työstä.

Rauman satama-alueen kainalossa sijaitseva painotalo, Rauman Offsetpaino, on uskaltanut investoida viime vuosina vahvasti uusiin laitteisiin. Tuorein investointi, entistä suuremman arkkikoon leikkuri, saapui helmikuun alussa.

-Saamme nyt toteutettua alusta loppuun myös erikoisemmat esitteet, kuten taitetun A4-vaakamallin. Vaakamuoto toimii erityisen hyvin maisema- ja panoraamakuville. Auto- ja venekuvat näyttävät myös upeilta, kun sivukoko antaa niille tilaa hengittää, iloitsee painon viestintä- ja kehityspäällikkö Henna Engren.

-Saamme nyt toteutettua pitkän arkin tuotteet erittäin kustannustehokkaasti, kun koko linjasto toimii saumattomasti yhteen; esimerkkinä taitetut A4-vihot. Asiakkaat ovat ottaneet uudistukset ilolla vastaan.

-Pystymme digipainamaan pitkää arkkia, taittamaan sen vihoksi ja nyt myös leikkaamaan pitkät arkit itse. Tämä on suuri etu, kun normaalisti isommat koot joudutaan painamaan offsetmenetelmällä, joka tulee pienissä erissä kohtuuttoman kalliiksi, Engren jatkaa.

-Vastakohtana tälle, pystymme toteuttamaan myös hyvin pienikokoiset taittotyöt. Tarpeita on monenlaisia. Näin vaalien lähestyessä kysyntää on myös monen kokoisille julisteille. Vaalit aiheuttavatkin aina melkoisen piikin suurkuvakysyntään.

Asiakkaille erilaiset arkkikoot ja taittomallit voivat olla joskus hieman vaikeita hahmottaa.

-Näytämme asiakkaille mielellämme erilaisia valmiita työnäytteitä, jotka helpottavat sopivan taittomallin löytymistä. Joitain asioita voi nähdä vain silmillä, naurahtaa Engren.

Uuden leikkurin saapuessa lähti samalla tarpeettomiksi jääneet vanhat koneet. Nyt painosalissa on tilaa vaikka järjestää tanssit! Ilmavat ja avarat työtilat ja ergonomiset laitteet ovat samalla panostusta työhyvinvointiin, kun työnkulun voi suunnitella entistä sujuvammaksi.

-Uudessa leikkurissa oleva ilmapöytä keventää huomattavasti raskaan paperin liikuttamista. Vaikka työ on digituotannon myötä aiempaa kevyempää, on paperi silti yhtä raskasta kuin aiemminkin, huomauttaa tuotannosta vastaava Maria Lehtonen.

-Iloitsen uusista välineistä, joilla saa tehtyä myös aiempaa erikoisempia ratkaisuja entistä tehokkaammin. On aina mukavaa yllättää asiakas positiivisesti supernopealla toimituksella, vaikka työllä ei olisikaan kiire, Lehtonen sanoo ylpeänä työstään.

Idealle siivet:
www.offsetpaino.com