Kesärenkaat syyniin jo syksyllä - halvallakin saa hyvät renkaat

Tero Liedes muistuttaa, että kesärenkaat on hyvä laittaa kuntoon jo syksyllä ennen syyssateita ja ensimmäisiä liukkaita.

Useimmiten ihmiset siirtävät kesärenkaiden uusimisen kevääseen, aikaan jolloin niitä aletaan asentamaan auton alle. Tero Liedes Rengas-Liedekseltä viestittää, että tämä ei kuitenkaan ole se paras vaihtoehto.

- Uudet renkaat kannattaa hankkia ehdottomasti jo alkusyksystä, tässä elo- ja syyskuun aikana. Edessä ovat syyssateet ja jossain vaiheessa ne ensimmäiset liukkaat kelit. Uudempi rengas pitää epävakaisssa sääolosuhteissa auton tiellä huomattavasti paremmin.

Myös syksyn rengasratsiat ovat edessäpäin ja moni päätyy uusimaan renkaansa vasta huomautuksen saatuaan. Sakkorajoille asti ajo huonoilla renkailla on leikkimistä oman ja muiden turvallisuuden kanssa.

- Ja vaikka renkaille ei olisikaan vielä vaihtotarvetta, niin niiden kunto, etenkin urasyvyys ja renkaan sisäpuolen pinta kannattaa tarkastaa. Nykypäivän autoissa on kuitenkin paljon aurauskulmavikoja. Eli toisin sanoen ratti vinoon ja tutkimaan mitä rengas on kesän aikana kokenut. Silloin tällöin tulee vastaan tapauksia, jotka ovat ulkopuolelta ja päältä ihan kuin uusia, mutta sisäpuolella on jo kankaat näkyvissä, Liedes sanoo.

Urasyvyyden turvaraja on 4 millimetriä, kun taas sakkoraja on 1,6 millimetriä.
 

Laatua saa alle edullisestikin

Köyhän ei kannata ostaa halpaa ja halvalla ei saa hyvää, ovat sanontoja, jotka voidaan Liedeksen mukaan tänä päivänä huoletta kyseenalaistaa. Rengasostoksilla on mahdollisuus tehdä edullisesti hyviä ja laadukkaita hankintoja.

- Me myymme eniten ehkä halpaa rengasta, mutta ei missään nimessä sitä kaikkein halvinta. Esimerkiksi edulliset ja laadukkaat Landsail-merkkiset kumit tekevät kauppansa vuodesta toiseen niin yksityishenkilöiden kuin ammattikuljettajienkin keskuudessa.

- Se, että paljon työkseen ajavat ammattimiehet käyttävät jotain tiettyä merkkiä vaikka se olisikin edullisempaa kertoo juuri siitä, että laadukasta on mahdollista hankkia edullisestikin.

Rengas-Liedeksellä suositellaan juuri sitä rengasta, joka on asiakkaan tarpeisiin hinta-laatusuhteeltaan paras.

Liedes muistuttaa, että hinta ei saa olla ratkaiseva tekijä, vaan laatu ja sitä kautta turvallisuus. Kaikkein halvimmat renkaat eivät kuitenkaan takaa samaa laatua, kuin hieman hintavammat, mutta silti edelleen edulliset vaihtoehdot.

- Me myymme kaikkia malleja, joita asiakas haluaa, mutta suosittelemme asiakkaalle sitä rengasta, joka on hänen käyttötarkoituksiinsa hinta-laatusuhteeltaan paras. Emme lähde myymään väkisin sitä kaikkein kalleinta, vaan suosittelemme edullista ja laadukasta.

Tänä päivänä asiakkaille kelpaa myös halvempi rengas.

- Ihmiset eivät ole enää niin ennakkoluuloisia edullisempia rengasvaihtoehtoja kohtaan kuin ehkä aiemmin. He ovat oppineet luottamaan siihen, että vähemmälläkin rahalla saa hyvää pitoa auton alle.

- Uskoisin, että sen muutoksen on saanut aikaan elektroniikan maailma. Aikanaan oli ehkä se kaksi tai kolme eri elektroniikkamerkkiä, joihin ihmiset luottivat, nykyään merkkejä on paljon ja erilaisia laadukkaita, hyvin toimivia laitteita saa kohtuuhintaan. Sitä kautta ihmiset ovat varmasti oppineet, että säästetty euro on todellakin säästetty euro, Liedes sanoo.