Kellarissa nautitaan tällä viikolla Kissan klassikkoannoksista

Petri Lehtinen, Wanhan Rauman kellari
Petri Lehtinen on juhlaviikon kunniaksi käynyt läpi vanhoja Mustan Kissan kellarin listoja. Tässä taulussa komeilee lista vuodelta 1981.

Wanhan Rauman kellarissa muistellaan tällä viikolla menneitä. Ravintola on toiminut nykyisellä nimellään jo 20 vuotta, mutta sen edeltäjä, legendaarinen Mustan Kissan kellari perustettiin 50 vuotta sitten. Tarkalleen ottaen tasaluku tulee täyteen torstaina 23. maaliskuuta.

-Rakensimme tälle viikolle hieman spesiaalimeininkiä juhlan kunniaksi. Teimme listan legendaarisista Mustan Kissan kellarin herkuista, Wanhan Rauman kellarin yrittäjä Petri Lehtinen kertoo.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kellarissa on tällä viikolla tarjolla normaalin listan lisäksi erikoislista.

-Meillä on kokkina Riitta Valtonen, joka ehti olemaan Kissassakin 14 vuotta. Hän muisteli ja kyseli muilta kissalaisilta, mitkä olivat silloin suosikkiannoksia. Lista on rakennettu muistelujen pohjalta, Lehtinen selvittää.

Hän sanoo listaa tehdessään huomanneensa, että aika on muuttunut. Kymmeniä vuosia sitten annokset olivat nykyistä pelkistetympiä. Yksikään tämän viikon erikoislistalla komeilevista annoksista ei ole enää Kellarin normaalilla listalla.

-Silloin ei syöty niin paljon alku- ja jälkiruokia kuin nykyään. Useimmiten jälkiruuaksi otettiin jotain juotavaa. Se on kääntynyt ihan päälaelleen, jos ei nyt kahvia lasketa.

Kahden listan pitäminen samanaikaisesti tietää vipinää keittiöön. Lehtinen arvelee, että juhlaviikon klassikkolistan suosikeiksi nousevat Kissan härkä ja kanaleipä. Kissan härkä on kokonaisena paistettua sisäfileetä riisipedillä. Annoksen kruunaa maukas bearnaisekastike ja hedelmät.

-Se lienee yksi Kissan legendaarisimmista annoksista, sillä Kissan härkää on kyselty silloin tällöin viime vuosinakin. Kissan härkä ei ole tavallisella listallamme, mutta sitä saa aina ennakkotilauksesta.

Juhlaviikon avaus maanantaina osoitti, että myös Oskarin leike ja Sipulipihvi vaikuttavat suosituilta.

-Kissan ajalta olisi varmasti löytynyt enemmänkin suosikkiannoksia, mutta johonkin täytyi vetää raja. Uskoisin, että asiakkaat ovat tyytyväisiä laatimaamme klassikkolistaan, Lehtinen sanoo.

Esimerkiksi tällaisia herkkuja on nostettu juhlaviikon klassikkolistalle.
Tällä viikolla on mukavaa muistella aikoja, jolloin ravintola toimi nimellä Mustan Kissan kellari.