Hyvinvoinnin energinen edistäjä

Wellbeat Oy:n perustaja Pauliina Nordberg toteuttaa unelmaansa joka päivä. Hän ottaa vastaan asiakkaita, joiden elämäntavat kaipaavat pysyvää muutosta sekä asiakkaita, joiden liikunnalliset tavoitteet ovat korkealla mutta vaativat toteutuakseen ammattilaisen valmennusta.

Yleensä personal trainer kohtaa päivän aikana 3–4 keskenään erilaista asiakasta.

– Joidenkin kanssa lähden juoksulenkille. Olen esimerkiksi valmentanut ihmisiä puolimaratonille.

– Joidenkin kanssa aloitan neuvomalla, että pysyäkseen terveenä ihmisen on muistettava juoda riittävästi vettä ja syödä aamupala, Pauliina Nordberg kertoo.

Erilaiset ihmiset löytävät Wellbeatin valmennuksiin useimmiten tuttaviensa kautta.

– He huomaavat, miten toinen hoikistuu tai piristyy – ja haluavat kokea saman, Nordberg hymyilee.

Personal trainerin työhön häntä motivoivat erityisesti asiakkaat, jotka alkavat sinnikkyytensä ansiosta voida paremmin.

– Monien itsetunto on kohonnut, ja joidenkin parisuhde on parantunut, Nordberg antaa esimerkkejä.

Personal trainerin on oltava herkkä huomaamaan, mitä kukin asiakas tarvitsee ja mihin hän kykenee omassa elämäntilanteessaan. Kun Pauliina Nordberg ottaa vastaan uuden asiakkaan, hän tekee tälle ensimmäiseksi firstbeat-hyvinvointianalyysin.

Analyysissa selviää esimerkiksi, kuinka paljon asiakas nukkuu ja kuinka hyvin hän palautuu unen aikana.

– Jos asiakas on vaarassa palaa loppuun, lähdemme liikkeelle jostain pienestä asiasta. Kun vaikkapa riittävästä veden juomisesta tulee tapa, siirrymme seuraavaan asiaan, eli esimerkiksi liikunnan lisäämiseen, Nordberg kuvailee.

Personal trainerin on tärkeää rakentaa jokaisen asiakkaan kanssa luottamuksellinen suhde.

– Koska olen tekemisissä asiakkaideni terveyden kanssa, heidän on pystyttävä luottamaan minuun täysin. Kuulen paljon kysymyksiä esimerkiksi ravinnosta. Olen huomannut, että monilla on vääristynyt kuva syömisestä; saan kertoa, että esimerkiksi hedelmiä saa kyllä syödä.

Henkilökohtaiset, pitkäkestoiset valmennukset ovat Nordbergin työn keskiössä. Vuonna 2014 perustetun Wellbeat yrityksen nimissä on valmennettu jo noin sataa asiakasta. Energisen yrittäjän voi myös tilata pitämään yleisöluentoja, jolloin aiheina ovat stressi, ravinto tai työhyvinvointi.

Tärkeä osa Wellbeatin työtä ovat yrityksille tarjottavat firstbeat-analyysit. Niissä mitataan firman koko henkilöstö ja lopuksi annetaan vinkkejä esimerkiksi siihen, miten tekijät jaksaisivat työssään paremmin.

Yrittäjä ehtii harrastaa myös itse, ja mieluiten hän lähtee ulos lenkille. Pauliina Nordbergin suosikkilaji on juoksu. Syytä siihen ei tarvitse kauaa miettiä.

– Juostessa vapauden tunne on niin voimakas!

Yrittäjän arjessa ensiarvoisen tärkeää on se, että hän pysyy itse pirteänä.

– Tämän työn etuna on se, että nukun hyvin, Nordberg sanoo.

– Palaudun parhaiten juuri nukkumalla, ja yöunta minulle tulee säännöllisesti 7-8 tuntia.

Hyvinvointialan yrittäjän on muutenkin pidettävä kiinni terveellisistä elämäntavoista, eli elettävä siten kuin kehottaa asiakkaitaan elämään. Eikä pelkästään itsensä vaan myös yrityksen takia.

– Pienessä kaupungissa hyvinvointialan yrittäjä on kuin kävelevä käyntikortti; ruokaostoksiani saatetaan katsoa tarkemmin kuin muiden, Pauliina Nordberg naurahtaa.

Wellbeatissa työskentelee Pauliina Nordbergin lisäksi kolme muuta personal traineria. Yleisesti alalla toimivien työ- ja koulutustaustat vaihtelevat suunnattomasti. Nordberg kertoo valinneensa Wellbeatiin ainoastaan sellaisia valmentajia, joilla on pätevä koulutus hyvinvointialalta.

Firman perustajana Nordberg vastaa kokonaisuudesta ja uuden asiakkaan tullessa mukaan, ohjaa tämän sopivimmalle valmentajalle. Kaikilla Wellbeatin personal trainereilla on joka tapauksessa yhteinen tavoite:

– Haluamme valmentaa asiakkaita pitkäkestoisesti ja niin, että elämäntavat muuttuvat pysyvästi. Tärkeintä meille on, että ihmiset pysyisivät terveinä ja toimintakykyisinä mahdollisimman pitkään.

Pauliina Nordbergilla on myös toinen yritys, Hyvinvoinnin Walimo. Wellbeat toimii samoissa tiloissa, osoitteessa Kaivopuistontie 33, Rauma.