Hyvää ruokaa ja raketteja kaupungin kattojen yllä

Joulunpyhät ovat nyt takana päin ja suunta on kohti vuoden vaihtumista. Pöydät uuden vuoden juhlien parhaalle kattaukselle varataan nyt. Tänä vuonna jo perinteeksi muodostuneet uudenvuodenbileet ovat jälleen sunnuntaina 31. joulukuuta. Ravintola Tornin uudenvuodenbileet tarjoavat vierailleen herkullista ruokaa, livemusiikkia ja rakettien ihailua aitiopaikalta, koko kaupungin yltä.

- Kun aloitin täällä yrittäjänä, minulle oli heti selvää, että tämä on ykköspaikka juuri uudenvuodenbileiden tyyppisiin juhliin. Raketit ovat mielettömän näköisiä ja tänne ne näkyvät, vaikka olisi pilvisempääkin, Laivola kuvailee.

Tornin tyylikäs sisustus kutsuu viihtymään

Laivola kertoo tornissa 70-luvulla toimineen ravintolan olleen kaupungin paras menopaikka, jossa tanssimista ja musiikkia oli tarjolla keskiviikkosin, perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin - siis lähestulkoon joka päivä. 

- Tämä on monelle +40 vuotiaalle nostalginen paikka, jossa on vietetty paljon aikaa nuorena. Viime vuosina uudenvuodenbileissä on kuitenkin ollut myös nuorempaa väkeä, Laivola kertoo.

Uudenvuodenbileitä varten Ravintola Tornin väki on laatinut ala carte –menun. Illalliskortteja on mahdollista varata etukäteen tai ostaa paikanpäältä.

- Kaikki ovat tervetulleita, sisäänpääsy on ilmainen, Laivola kertoo.

Vuoden vaihtuminen tuo uusia kuvioita yrittäjä Outi Laivolan arkeen, kun vuosi alkaa ravintolan remontoinnilla.

Torniin tehtävän remontin aikataulu ei ole vielä varmistunut, joten toiminta jatkuu vuodenvaihteen jälkeen normaalisti. Laivola on remontista hyvillään, vaikka se ajallaan toteutuessaan tarkoittaakin pitkää lomaa työorientoituneelle yrittäjälle.

- Hienoa, että kaupunki kunnostaa paikkoja. Remontin jälkeen meillä on täällä uusittu keittiö. Myös sähköt ja ilmastointi pistetään koko tornista uusiksi, Laivola kertoo.

Ravintola Torni jatkaa toimintaa normaalisti vuoden 2018 alusta, sillä remontin aikataulu on viivästynyt. 

Ravintola Torni on uudenvuodenaattona auki puoli kahteen.