Fajanssin vuosi oli kasvua ja menestystä - henkilökunnalle harvinaislaatuinen tuplatunnustus

Asuntokauppa Fajanssi ylsi vuonna 2017 harvinaislaatuisiin tunnustuksiin, sillä Kauppalehti luovutti yritykselle sekä Menestyjä- että Kasvaja-sertifikaatit. Kyseisten tunnustusten saaminen samana vuonna on erittäin harvinaista.

Suomessa on satoja tuhansia yrityksiä, joista vain noin 14 000 yritykselle myönnetään Menestyjä-sertifikaatti ja Kasvaja-sertifioituja yrityksiä on vain noin 5 000. Niitä, jotka saavat molemmat, ei ole koko maassa kuin noin 3 000 joka on siis yhden prosentin luokkaa kaikista Suomen yrityksistä.

Sertifiointien saavuttamisesta kerrottiin Fajanssin Oili Kuusiselle puhelinsoitolla, joka tuntui aluksi olevan vain yksi monista päivittäin tarjotuista mainonnan palveluista.

- Erilaisia tarjouksia tulee puhelimitse päivittäin ja kun Kauppalehdestä soitettiin, kiittelin kovasti ja sanoin, että meillä on kaikki mainonnan asiat kunnossa, Oili Kuusinen naurahtaa.

- Nainen toisessa päässä kuitenkin pyysi uudemman kerran, että jos nyt kuitenkin kuuntelisit hetken, ja kuulin hänen äänensävystään, että nyt ehkä on syytä kuunnella hetken pidempään mitä asiaa hänellä on. Kerroin olevani matkalla asiakaskäynnille ja annoin hänelle sen matkan ajan aikaa kertoa mistä on kysymys.

Puhelun aikana Kauppalehdestä saatiin vakuutella Kuusista käytännössä koko matkan ajan siitä, kuinka harvinaislaatuisesta asiasta on kyse.

Viime vuosien taloustilanteessa menestyvän yrityksen kriteerien täyttäminen syö usein kasvupotentiaalia, sillä menestyminen tulee tänä päivänä useimmiten kulurakenteiden karsimisesta, joka taas vaikuttaa väistämättä laskusuuntaisesti kasvuun.

Fajanssissa menestystä ei ole kuitenkaan tehty tällä tavalla, pikemminkin päinvastoin. Kova työ, ahkeruus, nöyryys ja innovatiivinen markkinointi ovat vahvistaneet toimintaa.

Elämäntapa-ammattilaisille sympatia ja empatia ovat tärkeitä arvoja

Menestyjä-sertifikaatissa yritys luokitellaan taloudellisen suorituskykynsä perusteella. Menestyvän yrityksen toiminta on vakiintunutta ja sillä on vakaa kasvukehitys, hyvä tulos ja kannattavuus. Tunnuslukuvertailujen perusteella Fajanssi on sijoittunut sekä kaikkien suomalaisten yritysten että toimialansa parhaimpien yritysten joukkoon.

Tutkimuksessa analysoitiin yritysten suorituskykyä tilinpäätösten perusteella kuuden eri osa-alueen mukaan, ja jokaista yritystä verrattiin tietokannan ja oman alan oman kokoluokkansa muihin yrityksiin. Menestyvällä yrityksellä on kunnossa kasvu, kannattavuus, tulos, maksuvalmius, vakavaraisuus ja riskinsietokyky.

Menestyjä-luokitus on myös osoitus siitä, että yrityksen johto ja organisaatio toimivat tehokkaasti ja yrityksestä löytyy tarvittavaa liiketoimintaosaamista. Kuusinen painottaakin, että näiden tunnustusten saamisesta kunnia kuuluu Fajanssin työntekijöille.

- Tämä on kiitos ennen kaikkea meidän koko henkilökunnallemme. Meidän väkemme taustajoukkoineen ovat niitä, jotka tämän ovat mahdollistaneet. Tämän kautta heidän työnsä on saanut valtakunnalliselta tasolta asti kiitosta. Kokonaislinjamme on nyt oikein ja tapa tehdä asioita on oikeanlaista, hän kiittelee.

Kasvaja-sertifikaatti luovutetaan vain sellaiselle yritykselle, jonka liikevaihto on kolmen viimeisen vuoden aikana kasvanut keskimäärin vuositasolla yli 10 prosenttiyksikköä päätoimiluokkansa keskitasoa nopeammin. Kasvu kertoo yritystoiminnan realisoituvasta potentiaalista, joka hyvin johdettuna voi luoda menestyksekästä liiketoimintaa.

Näitä meriittejä ei saavuteta liiketoiminnassa sillä, että jokin yksittäinen vuosi on mennyt hyvin, vaan ne tulevat pitkäjänteisen työn kautta.

Fajanssi on tunnettu asiakaslähtöisestä palvelustaan, jossa sympatialla ja empatialla on iso arvo. Kiinteistönvälittäjän työ on yksi niistä ammateista, jotka ovat elämäntapa-ammatteja.

- On kiva asia, että me saamme palkkaa työstä, josta me kaikki tykkäämme, mutta se ei ole se ensimmäinen asia. Me rakastamme tätä työtä ja sitä onnistumista, kun ihmiselle löytyy juuri hänenlaisensa uusi oma koti.

- Markkinoiden heilahteluille me emme mahda mitään. Me lähdemme yhdessä siitä, että teemme paljon töitä, niin se kantaa varmasti jossain vaiheessa hedelmää. Siihen ei ole olemassa poppakonsteja, vaan sinnikkyys ja periksiantamattomuus ovat ne mitkä palkitaan.

Samaan hengenvetoon Kuusinen muistuttaa, että ahkera työ jatkuu entiseen tapaan.

www.fajanssi.fi