Fajanssin Susanna Jokinen hyppäsi luontevasti mediasta kiinteistönvälitykseen

Susanna Jokinen, Fajanssi
Susanna Jokinen löysi sattuman kautta uuden alan.

Susanna Jokinen oli neljä vuotta sitten uuden edessä: Median parissa työskennellyt aktiivinen myyntipersoona haki elämälleen uutta suuntaa. Kiinteistönvälitysala oli aina kovasti kiehtonut häntä, ja oikeaan aikaan osunut keskusteluhetki Fajanssin Oili Kuusisen kanssa antoi unelmille siivet.

-Uusi ala tuli sattumalta eteeni. Oili tunsi minut ja tiesi tapani työskennellä, joten hän oli valmis nappaamaan minut töihin kuultuaan, että etsin uusia työkuvioita. Ei sitä tarjousta tarvinnut kauaa miettiä, Susanna Jokinen muistelee.

Siitä lähtien hän on tehnyt kiinteistönvälittäjän töitä Fajanssissa.

-Heti alussa päätin että hommiin tartutaan samantien, ja ekana viikonloppuna vedinkin täyden esittelykierroksen jo ihan yksin, Jokinen naurahtaa.

Hän myöntää, että ensimmäinen esittelykierros oli jännittävä. Uusia asioita tuli vastaan roppakaupalla, mutta niistäkin selvittiin.

-Kun tulin neljä vuotta sitten alalle, markkina oli aika hiljainen ja kaupankäynti verkkaista. Olin onnekas, että alkuni ajoittui tähän kohtaan. Pystyin heti aloittamaan opiskelut ja samalla tekemään työtä työn tai opiskelujen häiriintymättä. Tulin siis alalle vaikeaan aikaan, mutta oppimisen kannalta hyvään aikaan, Jokinen pyörittelee.

Nyt plakkarissa ovat niin kiinteistönvälitysalan ammattitutkinto KiAT kuin LKV-tutkintokin.

-Markkinat ovat piristyneet valtavasti ja nyt tehdään kauppaa täysillä. Jos nykyisessä markkinatilanteessa yrittäisin työn ohella vielä opiskella, olisi katastrofin ainekset koossa.

Kiinteistönvälitysalalla Jokisen mielestä parasta on tietysti onnistuminen, eli se hetki, kun myytävä asunto ja ostaja kohtaavat.

-Kyllähän asiakkaiden kanssa saatetaan kiertää useampikin kohde, kun sitä oikeaa kohdetta etsitään. Kun se täydellinen koti lopulta löytyy, tekee mieli nostaa kädet ylös ja tuulettaa onnistumisen merkiksi!

Aito ja asioihin tarttuva välittäjä on kaupankäynnin onnistumisen edellytys. Jokisen tavoitteena onkin saavuttaa avoin, lämmin ja henkilökohtainen suhde jokaiseen asiakkaaseensa.

-Välittömällä vuorovaikutuksella päästään aina parhaaseen lopputulokseen. Kyllähän se mieltä lämmittää, kun asiakkaalta saa vilpittömän kiitoksen hyvin tehdystä työstä.

Vaikka kaupanteko on piristynyt hiljaisempien vuosien jälkeen, Raumalla on edelleen paljon kohteita myynnissä.

-Kohteita on Raumalla myynnissä mukava nippu, mutta vaihtuvuus on lisääntynyt huomattavasti viimeisen vuoden aikana. Meillä Fajanssissa on hyvä tasapaino, sillä kohteita tulee sisään suunnilleen saman verran kuin myydään.

Susannan terveiset asunnon myyntiä suunnitteleville:

-Asunnon oikean hintatason määrittämisen lisäksi tärkeää on onnistunut kiinteistönvälittäjän valinta. Perehdy huolella eri välittäjien toimintatapaan, ja valitse välittäjä sekä yritys, jonka arvot kohtaavat omasi. Hyvän välittäjän piirteitä ovat aktiivisuus, energisyys, aikaansaavuus ja ehdoton luottamus. Nämä löydät meiltä!

www.fajanssi.fi