Easy Hockey on hauska ja helppo tapa harrastaa lätkää

Janne Mäkitalo painottaa, että Easy Hockey on nimensä mukaisesti helppoa. Varusteiksi riittävät luistimet, ristikollinen kypärä, kaulasuoja, maila ja jääliikuntaan sopivat vaatteet, eikä toimintaan ole pakko sitoutua.

Rauman Lukko ry käynnisti kuluvan vuoden tammikuussa 10-15 -vuotiaille suunnatun Easy Hockey -harrastetoiminnan, joka tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden päästä pelaamaan jääkiekkoa rennosti yhdessä kavereiden kanssa.

- Easy Hockey on matalan kynnyksen harrastetoimintaa sellaisille pelaajille, jotka eivät syystä tai toisesta halua tai pysty sitoutumaan joukkuetoimintaan, lasten liikunnanohjaaja Janne Mäkitalo Lukosta kertoo.

- Kevätkaudella oli mukana esimerkiksi jalkapalloilijoita, jotka eivät ajankäytön vuoksi pysty olemaan mukana jääkiekon joukkuetoiminnassa ja sellaisia nuoria, jotka eivät aiemmin ole olleet mukana seuratoiminnassa. Tämä on heille hieno tapa päästä pelaamaan ja pitämään hauskaa lätkän parissa.

Easy Hockeyhin on helppo lähteä mukaan niin urheilullisesta kuin taloudellisestakin näkökulmasta.

- Jääkiekkokokemusta saa olla, mutta se ei ole missään tapauksessa välttämätöntä. Easy Hockeyn kautta voi aloittaa lajin harrastamisen myös normaalia myöhemmällä iällä. Taklaaminen ja lämärit ovat kielletty, joten varusteiksi riiittää ristikollinen kypärä, kaulasuoja, luistimet, maila ja jääliikuntaan soveltuvat vaatteet, Mäkitalo kertoo.

Easy Hockeyssa on pääasia, että kaikilla on hauskaa ja että jokainen nauttii lätkästä hyvässä porukassa. (Kuva: Rauman Lukko ry:n Twitter-tili)

Jääkiekkoliitto panosti jo viime kaudella voimakkaasti Easy Hockeyhin ja sähköverkkoyhtiö Caruna lähti sponsoroimaan toimintaa merkittävästi. Easy Hockey -harrastetoiminta pyöri jo viime kaudella monessa seurassa ympäri Suomea.

Raumalla kevätkausi yllätti Lukon henkilökunnan positiivisesti. Mukaan tuli paljon uusia jääkiekon harrastajia, jotka haluavat nauttia lajin hienoudesta ilman sen suurempia sitoumuksia.

- Meillä oli mukana kaiken kaikkiaan kolmisenkymmentä pelaajaa, sekä poikia että tyttöjä. Easy Hockeyssa ei ole minkäänlaista sitoutumispakkoa eli jäävuorolla voi käydä aina silloin, kun se itselle sopii. Keväällä saimme jokaiselle jäälle vähintään noin 20 pelaajaa, joten hyvät pelit saadaan joka kerta pystyyn.

Syyskausi starttaa syyskuussa ja Easy Hockeyn jäät tullaan pitämään kevään tapaan lauantaisin Tuki-Areenalla. Pääsääntöisesti kyseisen tunnin aikana pelataan, mutta harjoitteitakin voidaan tehdä, mikäli pelaajat itse näin haluavat.

Easy Hockeyn jäävuoroille haetaan ohjaajaa. Valmennuskokemusta ei tarvitse olla vaan riittää, että tykkää toimia lasten ja nuorten kanssa.

Rauman Lukko ry hakee parhaillaan uutta ohjaajaa Easy Hockeyn jäävuoroille. Valmennuskokemusta ei tarvitse olla, riittää, että on innostunut lajista ja nuorten lasten kanssa toimimisesta.

- Haemme ensisijaisesti sellaista henkilöä, joka pystyy työskentelemään lasten kanssa ja ohjaamaan tällaista ryhmää. Se on tässä tapauksessa tärkeämpää kuin se, että onko jääkiekkotaustaa vai ei. Emme siis hae valmentajaa, vaan ohjaajaa, Mäkitalo korostaa.

Easy Hockeyn uuden kauden ensimmäinen harjoitusvuoro järjestetään lauantaina 16.9.2017 klo 11.15.

Lue lisää Easy Hockeyn toiminnasta Rauman Lukko ry:n sivuilta, ohjaajaksi haluavat voivat ottaa yhteyttä suoraan Janne Mäkitaloon.