Asuntokauppa Fajanssin Oili Kuusinen: ”Synkistelyjen aika on ohi”

Asuntokauppa Fajanssi
Yrittäjä Oili Kuusinen (keskellä) on tyytyväinen asuntokaupan piristymiseen Raumalla. Kuusisen kanssa ostotarjousta tutkii Susanna Kukkonen ja taustalla töitä tekee Miira Norrgård. Susanna Jokinen oli kuvanottohetkellä pankissa kaupanteossa.

Asuntokauppa Fajanssin Oili Kuusinen on havainnut, että asuntokauppa on lähtenyt rullaamaan mukavasti Raumalla. Nyt hän uskaltaa sanoa olevansa varma siitä, että ajat ovat muuttuneet paremmiksi.

-Synkistelyjen aika on ohi. Enää ei ole niin, että välillä on yksi parempi viikko ja muuten hiljaista, vaan Raumalle on nyt saapunut parempi aika, toimitusjohtaja Oili Kuusinen sanoo napakasti.

Hän sanoo havainneensa selkeän muutoksen kohti parempaa viime keväänä, jolle jo edeltävä syksy antoi vahvoja merkkejä.

-Vielä reilu vuosi sitten syksyllä hyvät ja huonot ajat vaihtelivat, mutta kesän kynnyksellä tapahtui odotettu käänne. Sen jälkeen emme ole kohdanneet yhtään huonoa kuukautta, vaan kauppa on käynyt oikein hyvin, Kuusinen kertoo hyviä uutisia.

Hän kertoo olleensa tähän asti hieman varovainen sanomisissaan, vaikka selviä merkkejä kaupanteon piristymisestä on näkynytkin.

-Nyt voin sanoa varmaksi, että parempi aika on tässä ja nyt.

Kiinteistönvälittäjälle tämä näkyy esimerkiksi esittelyissä käyvien ihmisten määrissä.

-Se on hyvä mittari. Kova työntekomme on tuottanut tulosta, Kuusinen sanoo.

Fajanssi tunnetaan ahkeruudestaan.

-Aina kun avaa puhelinlinjan, on mahdollisuus onnistua. Ja aina kun lähtee kohteeseen esittelyyn, on mahdollisuus onnistua.

Positiiviset uutiset Rauman talousalueella ovat muuttaneet ihmisten asenteita myönteisimmiksi.

-Yleinen mielentila on täysin eri kuin menneinä vuosina, jolloin huonot uutiset löivät käsijarrut päälle asuntokaupoissa. Raumalla on nyt hyvä vire päällä ja se näkyy alallamme.

Myynnissä olevien kohteiden määrä on ollut Raumalla valtava. Tällä hetkellä listoilta löytyy yli 500 kohdetta, kun taas Oili Kuusisen arvioiden mukaan noin 300 kohdetta Raumalla olisi normaali tilanne. Hän arvioi, että tilanne tasaantuu pikku hiljaa.

-Asiakkailla on paljon vaihtoehtoja, joten nyt olemme maltillisessa hintatasossa. Hintojen lasku on nyt päättynyt ja hinnat tulevat nousemaan maltillisesti jatkossa. Nopeita muutoksia en kuitenkaan odota, vaan markkinatilanne tervehdyttää kokonaisuutta kappalemäärissä ja hinnoittelussa pikku hiljaa.

www.fajanssi.fi