Anu Jalonen tuo osaamisensa Walimon monipuoliseen joogatarjontaan

Anu Jalonen on hakenut joogaoppinsa Intiasta. (Kuvat: Susanna Selin Photography)

Astangajoogan alkulähteiltä Intiasta oppinsa hakenut joogaohjaaja Anu Jalonen arvelee, että joogan suosion salaisuus piilee hyvinvoinnin ja onnellisuuden arvostuksen kasvamisesta.

-Yhteiskunnan tila on sellainen, että kaikilla on kauhea kiire ja moni voi huonosti. Monen arki on erittäin stressaavaa, joten ihmiset ovat alkaneet hakea keinoja pysähtymiseen, hyvinvointiin ja onnellisuuteen. Siihen jooga on erinomainen työkalu, Jalonen sanoo.

Monen arki on erittäin stressaavaa, joten ihmiset ovat alkaneet hakea keinoja pysähtymiseen, hyvinvointiin ja onnellisuuteen

Jalonen on joogaohjaaja, joka haluaa pitää kiinni perinteistä, joita on itse oppinut Intiassa. Jalosen osaamisesta on nyt mahdollista nauttia Raumalla Hyvinvoinnin Walimossa, joka tarjoaa mahdollisuuden osallistua joogatunneille kertamaksulla.

-Ihmiset eivät ole vielä tottuneet siihen, että joogassa voi käydä kertamaksulla. Eli meillä ei tarvitse sitoutua pitkäksi aikaa, vaan joogaan voi osallistua helposti ja edullisesti, ja vaikkapa kesävieraiden kanssa, Pauliina Nordberg Hyvinvoinnin Walimolta kertoo.

Anu Jalosen vetämä astangajooga on noussut Suomessa erittäin suosituksi. Ennakkoluulot ovat rapisseet pikku hiljaa ja nykyään joogaan osallistuu monenlaisia ihmisiä.

-Joogaan voi tulla kuka tahansa kokemaan, miten oman kehon tietoisuus lisääntyy, keho notkistuu ja voimistuu sekä liikkuvuus lisääntyy. Sen lisäksi, että jooga vaikuttaa kehoon, vaikutukset mieleen ovat merkittäviä. Jooga on mielen työkalu. Tietoisuus omasta mielestäkin kehittyy, Jalonen kertoo.

Hän luettelee pitkän listan joogan myönteisiä vaikutuksia ja ottaa esimerkiksi itsensä.

-Minusta on joogan myötä tullut paljon rauhallisempi, tasaisempi ja kärsivällisempi. Olen enemmän läsnä ja vastustuskykyni on ihan huipussaan, Jalonen luettelee.

Hän kertoo matolle menemisen olevan kuin terapiaa, jossa kohtaa itsensä.

-Oli elämässä mikä vaihe tahansa, matolla saa voimaa kohdata asioita. Samalla saa armollisuutta ja lempeyttä itseään kohtaan. Jooga on polku todelliseen itseemme.

Anu Jalonen vakuuttaa, että astangajoogan avulla jokainen oppii saamaan kehosta koko potentiaalin käyttöön. Joogan avulla harjoittelijan on mahdollista löytää kehosta voimavaroja, joita ei edes tiennyt olevan.

-Astangajooga sopii kaikenlaisille ihmisille 15-vuotiaasta ylöspäin. En usko, että yläikärajaa on lainkaan. Mikä parasta, jooga sopii myös ihmisille, joilla on jotain kremppaa kropassa. Jokainen ottaa yhteyden omaan kehoonsa ja toimitaan omien rajojen mukaan.

Lopuksi Anu Jalosella on heittää yllättävä tieto:

-Olen kasvanut aikuisiällä puolitoista senttiä astangajoogan avulla. Se vaikuttaa niin merkittävästi kehon virheasentoihin.

Anu Jalosen vetämään astangajoogaan voi osallistua, mikäli alkeiskurssi on käytynä. Seuraava alkeiskurssi järjestetään syksyllä tai jo aikaisemmin kysynnän mukaan.

Muille Hyvinvoinnin Walimon joogatunneille voi osallistua ilman aiempaa kokemusta.

Hyvinvoinnin Walimon ajanvaraus toimii kätevästi netissä.

Mikäli joogan alkeiskurssi kiinnostaa, kannattaa olla yhteydessä Hyvinvoinnin Walimoon.