Suolahuone sopii sekä lapsille että aikuisille - lue asiakastarina

Suolahuone
Suolahuone sopii sekä lasten että aikuisten hoitoon.

Suolahuone on rentouttava ja luonnonmukainen hoitomuoto. Hyvinvoinnin Walimon suolahuonehoito annetaan vuorisuolalla vuoratussa huoneessa, jossa on hienojakoista suolatomua. Keuhkoihin menevä suola vähentää tulehduksia ja helpottaa hengenahdistusta.

Nyt tarinansa kertoo Anni Kelhä, joka kärsi uuvuttavasta yskästä ja sai apua suolahuoneesta.

Syksyllä aloitimme mittavan remontin. Kaiken kun haluaa itse tehdä, jotta tietää mitä tuli ostettua ja mitä talo on syönyt. Ei siinä mitään, annettiin palaa pitkin talvea ja keväällä päästiin muuttamaan. Pikku puhdetyöt kuitenkin jatkuivat vielä muuton ja asumisen ohessa.

Yskä alkoi ensin vaivata, sitten piinata, ja lopulta se oli kestämätön.

Tilannetta ei helpottanut kesämökillä kesän tullen tehty pieni urakka, jossa myöskään pölyiltä ei päässyt piiloon. Tunnollisesti koitin parantaa yskää yskimällä, kuten sen sanotaan paranevan, yleensä. Toivottuun tulokseen en päässyt.

Lääkärit koittivat kukin vuorollaan löytää nopeaa ratkaisua vaivaan siinä kovinkaan hyvin onnistumatta. Aloitettiin astmalääkitys, sitten se lopetettiin, jotta saataisiin spirometriasta luotettava kuva. Se tutkimus ei kuitenkaan tuonut kohdallani mitään mullistavaa uutta infoa. Kokeiltiin antibioottikuuria, sillä poskionteloissakin oli turvotusta. Ei siitäkään mitään apua. Aloin popsia antihistamiinia, se vähän helpottikin, vaan ei tarpeeksi.

Viimein kyllästyin arvuutteluihin ja kokeiluihin ja hakeuduin keuhkolääkärille naapurikaupunkiin. Hän piti selviönä allergian osuutta asiaan, olihan koko hengityskalusto turvoksissa ja ärtynyt, nenän limakalvoilta alas keuhkoihin asti. Aloitettin tiukka kortisonikuuri. Vastetta tosin hänen mukaansa yleensä saa tovin odotella ja hoito on pitkä. Tässä kohtaa Walimon Pauliina vinkkasi suolahuoneesta ja sen mahdollisesta positiivisesta vaikutuksesta oireiluuni. Kokeiltiin samantien.

Ensimmäinen hoitokerta on yllättävän väsyttävä. Huoneessa ollaan kerrallaan 40 minuuttia. Puolen tunnin kohdalla olo oli aika raskas ja painostava, hetken päästä alkoi yskittää, mutta yskiminen olikin tähänastiseen tuloksettomaan paukutukseen verrattuna helppoa. Myös "tulosta" tuli, lima alkoi irrota.

Nenän kautta oli aivan vaivatonta hengittää välittömästi huoneen jälkeen. En tiennyt senkin olleen niin tukkoinen. Kaikkeen tottuu näköjään. Mainittakoon, että joku saattaa joutua lähtemään pois kesken kaiken, kun olo yltyy liian tukalaksi. Kovinkaan yleistä se ei käsittääkseni kuitenkaan ole. Sen tietää vain kukin itse kokeilemalla.

Toisen suolahuonekäynnin aikana sama juttu. Puolentunnin kohdalla painostava olo, ja sen jälkeen yskää. Kolmannella kerralla ei enää tuntunut poikkeavaa oloa, avoimet hengitystiet vain rauhoittuivat aistimaan huoneen suolaista aromia. Toimii.

Koin huoneen helpottavan oireilua nopeasti, ja uskonkin, että nyt myös kortisonihoidolta voin odottaa nopeampaa kaikua. Limaa on vähemmän, yskittävää on vähemmän. Nyt on helpompi hengittää.

Kävin viikon aikana kolme kertaa huoneessa 40 minuutin ajan. Loppuviikolla jo huomasin etten juuri yski öisin ja päivän yskänpuuskat menevät nopeammin ohi. Ulkoisista ärsykkeistä riippuen.

Seuraava viikko oli myös rauhallisempi, vaikutus ei siis jäänyt hoitoviikolle. Voisin kokeilla toisen tiivin jakson, jospa saisi taas sysäyksen astetta parempaan suuntaan. Hitaastihan nämä tuppaavat toipumaan.

Tietoisesti pitää vielä lopun ikäni vältellä pölyisiä töitä, tuoksuissa kylpeviä kanssaihmisiä ja hiuslakkahuttua sekä kemikaalien ja liuotteiden ärsyttävää katkua, homeita ja mitä näitä nyt on, mutta taidan selvitä tästäkin. Kuulinpa matkan varrella senkin, että mm. astmapotilaiden pitäisi säännöllisesti käydä suolahuonehoidoissa.

Uskon sen ja jatkan itsekin suolahuonehoitoa allergian aiheuttaman keuhkoputkien hyperaktiviteettioireilun lieventämiseen.

Kiitos Pauliina vinkistä, apu olikin lähellä!