Anne selätti väsymyksen ja painokin putosi Pauliinan opeilla

Anne Sieviläinen.

Wellbeat on auttanut useita ihmisiä löytämään askel kerrallaan terveellisempiä elämäntapoja liikunnan ja ravitsemuksen osalta. Nyt tarinansa kertoo Anne Sieviläinen:

Olen 61-vuotias säännöllisessä päivätyössä oleva nainen. Myös mummoksi itseäni mielelläni kutsun, koska minulla on ihania lapsenlapsia. Olen aina nauttinut liikkumisesta ja elämästä! Olen ollut myös painonhallintaryhmän vetäjänä ja ammattini perusteella minulla on tietoa terveellisestä ruokavaliosta ja liikunnasta.

Pikkuhiljaa esimiestyövuosien aikana, noin kymmenessa vuodessa, paino on kivunnut ylöspäin, yöuneni on heikentynyt ja liikunnan määrä on vähentynyt. Tästä seurauksena on ollut jatkuva väsynyt olotila, uupumus ja veriarvojen, etenkin kolesteroli- ja pitkäaikaissokeriarvojen nousu yli tavoitearvon.

Otin itseäni niskasta kiinni, sillä tarvitsin apua. Hakeuduin Wellbeat Oy:n Pauliinan valmennettavaksi. Tavoitteenani oli löytää liikunnan ilo ja liikunnalle aikaa viikkorytmiin. Tavoitteena oli myös riittävän ja laadukkaan unen saaminen, painon maltillinen pudottaminen ja -hallinta sekä energian löytäminen elämään.

Ensimmäisestä tapaamisesta lähtien sain tietoa, tsemppiä, intoa ja luotettavan ihmisen, joka ymmärsi minun huoleni saada energiaa elämääni, vaikka olen jo yli kuudenkymmenen.

Minulla oli tavoitteena kuudessa kuukaudessa päästä alkuun, että jatkossa hallitsen terveellistä elämääni! Elän normaalia elämään työssä käyden, välillä herkutellen, välillä liikkuen, välillä kotitöitä tehden, perheen ja ystävien seurasta nauttien.

Valmennuksen aikana saavutin tavoitteeni, sillä olen alkanut syömään riittävästi, olen löytänyt liikuntaan aikaa, olen energinen (se on huomattu kotonakin) ja painoni on keventynyt 9 kiloa.

Nukun nykyisin paremmin. Mutta se missä tämä elämäntapani muutos näkyi parhaiten, on veriarvoni. Kaikki veriarvoni kolesterolia myöten ovat normalisoituneet ja loppujen lopuksi en tehnyt suuriakaan muutoksia ruokavaliooni. Nyt pidän huolta, että syön, liikun ja nukun riittävästi. Ei ole vaikeaa vai mitä?

Kiitos Pauliina, ilman sinua en olisi tässä, missä nyt olen! Tästä on ihana jatkaa ja nauttia terveellisestä elämästä.